Suomen alle 20-vuotiaiden päävalmentaja Raimo Helminen oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Päävalmentaja Raimo Helminen oli pohdiskelevalla tuulella Venäjä-tappion jälkeen.
Vaikka Suomi hävisi Venäjälle 1−2, Suomen päävalmentaja Raimo Helminen oli kokonaisuuteen tyytyväinen. Peli-ilme oli kohdillaan.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Raimo Helminen näki Suomen pelin nousujohteisena. Vaikka tappio tulikin, suunta oli kokonaisuutena hyvä.

− Pelissä oli ihan hyvä lähtö. Aloitettiin ihan hyvin ensimmäinen erä, vähän kadotettiin peliä siinä sitten ensimmäisen erän loppupuolella. Siinä Venäjä pääsi vähän iskun päälle ja vähän haparoitiin puolustuspelissä, suhtkoht pientä tuli.

− Sitten toiseen erään saatiin se, mitä haettiin. Saatiin erittäin hyvä erä ja kolmanteenkin erään olen ihan erittäin tyytyväinen. Muutamia virheitä, mutta niitä pelissä tapahtuu aina, Helminen kertasi pelin kulkua.

Helminen tunnusti Venäjän rehdisti paremmaksi.

− Vastustajalle kaikki kunnia. Puolusti erittäin hyvin ja uhrautuvasti. Hyvä maalivahtipeli niin kuin meilläkin oli hyvä. Tällaista tämä peli on, tiukkaa vääntöä. Tiesimme jo etukäteen, että tämmöistä se tulee olemaan ja jatkuu samanlaisena huomenna ja ylihuomenna.

Suomi sai kiekon kertaalleen Venäjän maaliin jo 0−1-tilanteessa. Tilanne tarkastettiin videolta ja maali hylättiin, koska se tehtiin korkealla mailalla. Helminen ei lähtenyt mollaamaan tuomareiden tuomiota.

− Toivoin, että se ei olisi osunut. Enkä ole ihan varma, että osuiko se, mutta varmaan se osui sitten.

Pelissä ei maaleilla mässäilty, vaan kokonaissaldo jäi kolmeen maaliin. Helmisen mukaan tämä todisti vanhaa mantraa siitä, että varsinkin kansainvälisissä peleissä maalit pitää todella ansaita.

− Kansainvälisessä pelissä se ei ole helppoa, niin kuin tiedetään. Siitä pitää maksaa kova hinta ja sitten pitää paremmin päästä maalille ja laukauksia saada enemmän.

Kohti Tšekin MM-jäitä

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan tänä vuonna Tšekin Trinecissä ja Ostravassa. Tämän vuoden MM-kisaprojektia on rakennettu jo kesästä alkaen ja Helminen on ollut tyytyväinen asioiden etenemiseen.

− Kyllä olen poikien koko syksyn panokseen tyytyväinen, ei ole siinä mitään valittamista.

Helsingin-turnauksen avausottelukin toi hymyn huulille, eikä ainakaan helpottanut valintaprosessia.

− Tänään oli paljon hyviä esityksiä, eikä jäänyt kukaan huonona, ei ollut mitään sellaista. Joukkueen ilme oli sellainen kuin haluamme ja pojatkin haluavat.

Oman lusikkansa soppaan tökkäävät Pohjois-Amerikassa kiekkoilevat alle 20-vuotiaiden ikäluokkaan osuvat pelaajat. Helminen totesi, että heidän on annettu olla pääosin rauhassa kauden aikana vielä, mutta pian silläkin rintamalla pitää aktivoitua.

−  Olemme antaneet poikien pelata siellä rauhassa. Mutta kyllä sekin päivä vielä tulee, että pitää tarkistaa asia ja ne päätökset, Helminen totesi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle