Suomella on paikka Samuel Soramiehen sydämessä: "En voi miettiä sitä liikaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Samuel Soramies suuntaa katseet Suomi-otteluun.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Saksan joukkueen suomalaistaustainen hyökkääjä Samuel Soramies oli pettynyt avausottelun tulokseen. Samalla hän odottaa mielenkiinnolla lauantain ottelua Suomea vastaan.

Saksa piti Ruotsia tiukoilla koko ottelun, ja alkupuoliskolla Saksan voi sanoa olleen jopa parempi. Maalinteossa Saksa ei kuitenkaan onnistunut.

− Taistelimme kovasti ja meillä oli hyviä mahdollisuuksia. Näytimme mihin meillä on kykyjä, Saksan hyökkääjä Samuel Soramies luonnehti ottelua.

Soramies myönsi, että perinteiset ottelun ratkaisupaikat koituivat tällä kertaa kohtaloksi, ja näin Ruotsi vei yhdellä tehdyllä maalilla voiton.

− Erikoistilannepelaaminen teki eron, ja tämä tappio on aika kova pala. Sen lisäksi pitää parantaa puolustuspeliä, sillä Ruotsi sai liikaa vaarallisia hyökkäyksiä. Kiekkoa on saatava paremmin hyökkäysalueelle.

Saksa kohtaa lauantaina Suomen. Ottelu merkitsee toista MM-turnausta pelaavalle Soramiehelle paljon, sillä viime vuonna keskinäinen peli ei toteutunut, kun Saksa ja Suomi olivat eri alkulohkoissa. Saksan tie päättyi jo puolivälierässä Tsekkiä vastaan.

− Isän puoleinen suku on Suomesta, joten kohtaamisesta tulee erityinen. En kuitenkaan voi miettiä sitä liikaa, vaan minun on autettava joukkuettani voittoon. Suomella on kuitenkin paikka sydämessäni.

Muutenkin Saksan otteluohjelma MM-kisoissa on kovien otteluiden osalta etupainotteinen, sillä Ruotsin ja Suomen jälkeen kolmannessa ottelussa on vastassa Yhdysvallat.

− En osaa sanoa, miten se vaikuttaa. Menemme turnauksessa päivä kerrallaan, ja näemme mitä siinä tapahtuu. Ei tässä turnauksessa ole kuitenkaan helppoja pelejä, ja yritämme pelata kaikki turnauksen ottelut niin hyvin kuin mahdollista, Soramies luonnehtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle