Sulavasti liikkuva Ilveksen puolustaja Joni Jurmo: "Luistelu on ollut aina vahvuuteni"

LIIGA / Haastattelu
Tuttu näkymä Ilveksen otteluista: Joni Jurmo nostaa peliä vahvasti jalalla.
Kuva © Jarno Hietanen
EJK:n kasvatti Joni Jurmo on edennyt määrätietoisesti ensin Jokereiden junioreihin ja sieltä Jyväskylän ja Mikkelin kautta nyt Ilvekseen. Vancouver Canucksin varaamalla pelurilla on kaikki edellytykset nousta yhdeksi maan johtavaksi puolustajaksi.

Joni Jurmo on modernin jääkiekon ilmentymä puolustajasta, joka pystyy pelaamaan hyvin monipuolisesti kentän jokaisella osa-alueella. Jurmo kertoo, että sulava luistelu on ollut aina hänen vahvuutensa ja kovasti sen eteen on myös tehty töitä.

Jurmo on Vancouver Canucksin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2020. Canucksista ollaan häneen paljon yhteydessä, ja peliä yritetään viedä askel askeleelta eteenpäin.

− Viikoittain Vancouverista ollaan minuun yhteydessä ja käydään läpi pelejä sekä sitä, mitä pitäisi parantaa. Meillä on yleensä kuukauden jaksoja, joissa keskitytään aina johonkin tiettyyn asiaan. Nyt se on ollut esimerkiksi keskialueen puolustaminen ja kyllä se siinä kehittyikin.

Jurmo muistelee lämmöllä edellistä kahta vuotta Mikkelin Jukureissa. Hänen mukaansa joukkueessa oli hyvä tekemisen meininki ja hän kehittyi kiekkoilijana. Hän vain halusi siirtyä Ilvekseen, isompaan seuraan kestämään paineita ja hakemaan entistä enemmän kilpailua.

Ilveksessä on kenties Liigan kovin pakisto, joten töitä joutuu tekemään, jotta peliaikaa tulee pelistä toiseen. Jurmon luistelulla varmasti peliaikaa tulisikin, mutta vielä tehoja pitäisi saada lisää. Jurmo myöntääkin, että tehopisteitä pitäisi saada enemmän ja edellisellä kaudellakin pisteet jäivät vähiin.

− Ehdottomasti haluaisin olla kiekollinen pakki ja saada isompaa roolia kiekon kanssa. Töitä tehdään päivittäin kovasti sen eteen, että rooli kasvaisi.

Lauantain pelissä KooKoota vastaan Jurmo oli totutun aktiivinen, mutta vielä pitäisi ottaa kehitysaskeleita sekä kiekollisuudessa että kokonaisvaltaisuudessa. Tuo mainittu vahva luistelu, isot raamit (194 cm pituus) ja pehmeä kiekonkäsittely takaavat kyllä mahdollisuuden todella korkean profiilin puolustajaksi.

Kauden tavoitteista keskusteltaessa Jurmo toteaa, että Ilveksen joukkueella vain mestaruus on tavoitteena. CHL:n antina Jurmo pitää hyvin erilaisia vastustajia sekä vaihtelua.

− Ensi tiistainakin saamme kovan Färjestadin vastaamme ja on hienoa testata, miten pärjäämme ruotsalaista kovaa joukkuetta vastaan. Kyllähän se on aika kova urakka pelata tässä Liigan ohessa CHL:ää, mutta olemmehan toki urheilijoita, ja myös tuolla vaihtelulla vastustajissa on oma merkityksensä.

Aika näyttää, mihin asti Jurmon eväät riittävät. Kaikki edellytykset nousta huipulle ovat kyllä olemassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle