Steven Stamkos hehkuttaa voimahyökkääjä Patrick Maroonia: "Tuo hyökkäyspeliimme täysin uuden palasen"

NHL / Haastattelu
Stamkos itse oli Global Series -otteluissa merkattu mies. Hän kiitteleekin vuolaasti tehokkaasti esiintynyttä nelosketjua.
Tampa Bay Lightning -kapteeni Steven Stamkos kehuu estoitta voimahyökkääjä Patrick Maroonia, jonka nopeaan ja taitavaan joukkueeseen tuomaa lisäarvoa hän ei voi kyllin korostaa.

Tampa Bay Lightning -kapteeni Steven Stamkos ei suoranaisesti itse paistatellut Global Series -otteluiden valokeilassa, kun ruotsalaisyleisön suurimman huomion varastivat joukkueiden ruotsalaispelaajat ja lauantaina erityisesti Lightningin vahvasti esiintynyt nelosketju.

Stamkos itse nappasi viikonlopun otteluista kaksi syöttöpistettä, mutta henkilökohtaisten ansioiden sijaan viikonlopun keskeisin anti liittyi hänen mielestään joukkueena kasvamiseen.

− Olemme kehittyneet monilla pelin osa-alueilla, ja lähestymme pikkuhiljaa parasta peliämme. Kyseessä oli toki vain kaksi peliä, mutta tämä matka Ruotsiin on saanut meidät heräämään siihen, kuinka hyvä henki joukkueessamme vallitsee ja kuinka pelaajat tukevat toisiaan.

Lauantaina kaksi maalia viimeistellyt Patrick Maroon oli kapteenin mukaan mies paikallaan. Stamkos kuitenkin näkee, että kesällä joukkueeseen saapuneen järkälemäisen hyökkääjän merkitys on yksittäisiä maaleja suurempi.

− Pat tekee valtavasti hyviä asioita jäällä ja sen ulkopuolella. Hän oli viime vuonna osa erityistä joukkoa ja tietää, mitä voittaminen vaatii, Stamkos analysoi Maroonin merkitystä viitaten tämän St. Louis Bluesissa voittamaan Stanley Cup -mestaruuteen.

− Hän tuo johtajuudellaan meidän muiden johtamiseen uutta näkökulmaa ja liimaa joukkoa yhteen.

Isokokoinen ja kiekkoa hyvin suojaava Maroon on Stamkosin mukaan luonut Lightningin hyökkäykseen aivan uudenlaisen ulottuvuuden.

− Hän on iso fyysinen hyökkääjä, joka tuo hyökkäyspeliimme täysin uuden palasen. Olemme olleet pitkään nopea ja taitava joukkue, ja Maroon monipuolistaa peliämme. Lyömätön lisä joukkueeseen, Stamkos teroittaa voimahyökkääjän merkitystä.

Erityiskiitoksen sekä pelillistä otteistaan että matkaoppaan tehtävistä kuittaa myös joukkueen ruotsalaistähti Victor Hedman.

− Minusta tuntuu suorastaan pahalta, kun ajattelee, kuinka paljon hän on isäntänä joutunut juoksentelemaan meidän takiamme, Stamkos naurahtaa.

− Mutta tunnen hänet, hän on korvaamaton pelaaja ja upea ihminen, joka teki kaiken sen omasta tahdostaan. Oli upeaa myös nähdä, että hän onnistui maalinteossa ottelussa, joka merkitsi hänelle paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle