Stanley Cup-voittaja suitsutti Kakkoa avausmaalista: "Kaveri oli tosi kärsivällinen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Matt Murray torjui ottelussa 24 kertaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

− Tuntui aika hyvälle pelata taas. Olimme vähän ruosteessa ja sekavia ensimmäisessä erässä, mutta lopun ajasta pelasimme hyvin, Matt Murray tuumi joukkueensa suorituksesta.

Leijonat avasi turnauksen maalihanat, kun Kaapo Kakko pääsi läpiajoon ja onnistui ujuttamaan kiekon kaksinkertaisen Stanley Cup−mestarin ohi. Penguinsin maalivahti suitsutti suomalaislupausta suorituksesta.

− Näin läpiajon tulevan. Kaveri oli tosi kärsivällinen. Luulin peittäväni hänen paikat täysin, mutta pojalla on myös hyvä, pitkä ulottuvuus ja pelasi tilanteen hienosti loppuun.

Kanadan joukkueessa on vielä avoimia paikkoja, eikä joukkue ole ollut koossa kovinkaan kauaa ennen alkaneita MM−kisoja. Murray näkee sen vaikuttaneen myös avausotteluun.

− Varmasti vaikutti. Yritämme vielä sitoutua yhteen joukkueena ja mitä nopeammin onnistumme siinä, sitä paremmin asiat sujuvat niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Meidän pitää keskittyä suoriutumaan paremmin turnauksen edetessä.

Ottelun voittomaali iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kiekko lensi laidan kautta korkeuksiin ja hetken kuluttua putosi maalin eteen Arttu Ilomäen hyppysille. 

− Hullu pomppu. Tuollaiset ovat vaikeita, yleensä kiekot kulkevat päätyverkkoon eikä mitään tapahdu, mutta tällä kertaa kiekko oli aivan edessäni, Murray päätti vienon hymyn kera.

» Lähetä palautetta toimitukselle