Sportin Valtteri Viljanen haastattelussa ennen ottelua: Ilves on kaadettavissa kovalla työllä sekä vaarallisilla vastaiskuilla

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Viljasen kiekollista osaamista kaivataan tänäänkin, kun Sport yrittää kaataa Ilveksen Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen
Oman pistennätyksensä jo rikkonut Valtteri Viljanen on toiveikas sekä Ilveksen kaatamisen että Sportin pudotuspeleihin pääsyn suhteen. Kova työ auttaa molempien tavoitteiden saavuttamisessa, mutta Ilvestä vastaan Sportin on pystyttävä vastaamaan tamperelaisten luisteluvoimaan.

Vaasan Sport saapui Hakametsään parisen tuntia ennen ottelun alkua. Käytävältä tavoitettu Sportin Valtteri Viljanen saatiin napattua kameran eteen.

Ilvestä hän luonnehti luisteluvoimaiseksi joukkueeksi, jonka liikkeeseen Sportin on vastattava ja pyrittävä iskemään vastaiskuista tarvittavat maalit. Ottelun alun tärkeyttä hän myös painotti, sillä muistissa oli joukkueiden edellinen kohtaaminen, jossa Ilves teki ottelun alkuun nopeasti kolme maalia.

− Ilves on nopea joukkue ja kääntävät hyvin peliä. Siihen meidän on iskettävä ja pyrittävä päästä hyviin vastaiskuihin, arvioi Viljanen.

Omasta hyvin sujuneesta kaudestaan puolustaja ei oikein osannut iloita, koska joukkueen suorittaminen ei ole ollut sillä tasolla, mitä heiltä odotettiin. Valmentajan vaihduttua Ari-Pekka Pajuluomasta Risto Dufvaan ovat asiat alkaneet kuitenkin rullata oikeaan suuntaan.

− Nyt olemme saaneet ryhtiä pelaamiseen ja saatu joukkueessa oleva potentiaali esiin.

Viljasella on ennen tätä iltaa kasassa tehot 4+17=21, jolla hän on jo ylittänyt edellisen parhaan kautensa tehot. Edellinen tilastokärki oli kaudelta 2015−16, jolloin hän kirjautti 7+13=20 tehot 49 pelaamassaan ottelussa. Maaliennätys on vielä rikkomatta, mutta Viljanen laittaa siinäkin joukkueen edun etusijalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle