Sportin Naisten kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa: "Nyt ei ole muuta kuin voitettavaa"

Naisten Liiga / Haastattelu
Susanna Viitala (vas.) lähtee jatkosarjaan innolla.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Vaasassa kausi jatkuu vuoden vaihteen jälkeen alemmassa jatkosarjassa. Joukkueen tehokkain pistenikkari Susanna Viitala kertaa kulunutta kautta ja odottaa innolla tulevia kamppailuja.

− Tosi hyvillä fiiliksillä lähdetään jatkosarjaan. Mahtavaa päästä taas pelaamaan kun on ollut pitkään taukoa, Susanna Viitala toteaa ensimmäisenä.

Sportin alkusarja ei mennyt kuin elokuvissa. 17 ottelusta kertyi tilille nolla pistettä ja maaliero (-88) oli reilusti pakkasen puolella. Yhdeksän tehopistettä saalistanut Viitala kertasi kulunutta syksyä.

− Pandemialla oli vaikutusta alkusarjaan siten, että jouduimme aika paljon harjoittelemaan pienryhmissä. Maalinteon kanssa on ollut ongelmia, mutta vaikea sanoa pelillisesti yksittäistä syytä. Jokaiseen otteluun lähdimme antamaan kaikkemme. Emme missään vaiheessa luovuttaneet.

− Monessa ottelussa vastustaja oli parempi, mutta hyvänä päivänä kykenimme haastamaan kaikkia vastustajia. Paikka paikoin vastustaja pääsi helpoistakin paikoista tekemään maaleja. Huolellisuus oli isossa roolissa, eli sitä pitää lähteä parantamaan, Viitala analysoi.

Jatkosarjassa Sportin lisäksi on Lukko, RoKi, Kärpät, Kuortane sekä Mestiksestä noussut JYP. Viitala ei odota helppoa sarjaa, mutta uskoo Sportin saavan uutta tuulta alleen.

− Pitää pystyä pelaamaan hyvää peliä joka ottelussa. Kovia joukkueita koko sarja täynnä. Nyt kun on päässyt hyvin treenaamaan tämän tauon aikana, niin kyllä se kiekko alkaa löytyä enemmän vastustajien maalista. Pitää vain uskoa itseensä, meillä ei ole muuta kuin voitettavaa.

Sport aloittaa jatkosarjan taipaleensa tammikuun kahdeksas päivä, jolloin vastaan asettuu Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle