Sportin Lassi Vanhatalo seuran tyhjennysmyynnistä: "Ilves-peli tuli ihan liian nopeasti ilmoituksen jälkeen"

LIIGA / Haastattelu
Lassi Vanhatalo uskoo Sportin kovaan taisteluun kauden viimeisissä peleissä.
Lassi Vanhatalo kertoo, että tyhjennysmyynti oli sokki. Sport kuitenkin piti nopeasti palavereita ja päätti kovasta taistelusta kauden loppuun asti.

Lassi Vanhatalon jääkiekkoura ei ole ollut aina ruusuilla tanssimista. D-juniori-iässä pelaaminen oli enemmänkin leppoisaa harrastamista kuin totista pelaamista. C-junioreissa peliaika ja rooli olivat pieniä.

Kova pituuskasvu toi omat haasteensa liikkuvuuteen, mutta sinnikkäästi hän jatkoi pelaamista. Ensimmäinen oikea läpimurtokausi oli vasta A-junioreiden viimeinen kausi ja se poikikin liigasopimuksen kovaan Tapparan miehistöön.

− Ensimmäinen sopimuskausi meni valmennuksen kanssa sopien Mestiksessä LeKin paidassa ja toinen pitkälti TUTO:ssa. Kaudet Mestiksessä kasvattivat hyvin miesten peleihin. Sain fysiikkaani parannettua ja tuntui, että aloin olemaan valmis Liigaan. Ensimmäinen varsinainen kausi Liigassa olikin lopulta jälkikäteen hyvin onnistunut ensimmäiseksi kaudeksi.

Toinen kausi Liigassa olikin sitten kovin haasteellinen, kun Tapparaan tuli uusia nimekkäitä hyökkääjiä eikä peliaikaa Vanhatalolle sitten oikein herunutkaan. Valmennuksen kanssa käytiin neuvottelut ja todettiin, että hän tarvitsisi peliaikaa.

Sport esitti kiinnostuksensa ja näin oli helppo tehdä päätös siirtymisestä Vaasaan.

Vaasassa hyvät puitteet, mutta silti Tappara erottuu Euroopan huippuorganisaationa

Vertailtaessa Tampereen ja Vaasan eroja pelaajan silmin Vanhatalo toteaa, että aika pienet erot ovat kaiken kaikkiaan.

− Organisaatiot ovat mahtavia molemmissa seuroissa. Arki pyörii ja keskittyminen voi olla täysin pelaamisessa. Ehkä suurin ero on harjoittelussa, sillä Tapparassa pitkälti kaikki treenit tehtiin joukkueena, mutta Sportissa oheisharjoittelu on vapaampaa ja yksilöiden omalla vastuulla.

"Sportissa oheisharjoittelu on vapaampaa ja yksilöiden omalla vastuulla."

– Toinen ero on myös valmennuksessa, sillä täällä arki on hieman värikkäämpää, naurahtaa Vanhatalo Riston Dufvan ja Jussi Tapolan eroa.

Tampereen mies kertoo kotiutuneensa nyt hyvin kaksikieliseen Vaasaan. Ensimmäinen kausi oli vaikea kentällä ja sen ulkopuolella, kun kaverit ja tutut ympyrät jäivät Tampereelle. Tyttöystävä ja pariskunnan yhteinen koira täyttävät vapaa-aikaa, ja joukkueen kanssa yhteisiä harrastuksia ovat olleet darts sekä avantouinti.

Tyhjennysmyynti oli sokki

Viime viikonlopun tyhjennysmyynti tuli joukkueelle yllätyksenä. Sportilla kun oli kuitenkin vielä pieni sauma pudotuspeleihin, niin ilmoitus yllätti niin pelaajat kuin jääkiekkoa seuraavan väen.

Sportista lähti kahdeksan pelaajaa, ja joukkue oli yhtäkkiä kovin muuttunut.

− Ilves-peli tuli ihan liian nopeasti ilmoituksen jälkeen, ja siinä oli vielä sokkitila päällä. JYPiä vastaan vielä alku meni mollivoittoisesti, mutta pääsimme sitten koko ajan paremmin peliin mukaan.

– Onhan tämä jääkiekkoilu meidän ammattimme ja koko ajan pitää laittaa kaikki likoon. Vaasassa on huikeat fanit, ja jo pelkästään heille pelaaminen on hyvin tärkeää. Liigassa pelaaminen on ollut niin itselleni kuin monelle meidän pelaajalle unelma, niin turha tätä tyhjennysmyyntiä on jäädä pitkään suremaan. 

Vanhatalo jatkaa Sportin kovasta kannatuksesta ja sanoo olleensa hyvin vaikuttunut fanien vankasta tuesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle