Sport-kapteeni Pauliina Suoniemi luottaa joukkueeseen – ” Noustaan vielä taistelemaan!”

Naisten Liiga / Haastattelu
Kapteeni Suoniemi valaa uskoa joukkuetovereihinsa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Vaasan Sport on Naisten Liigan ainoa joukkue ilman voittoa oleva. Se on hävinnyt kaikki yhdeksän otteluaan ja maalierokin on 51 maalia miinuksen puolella. Joukkueen kapteeni Pauliina Suoniemi löytää syyt heikolle alkukaudelle.

− Eihän tuo sarjataulukko hyvältä tosiaan näytä. Korona on kyllä vaikeuttanut meidän tekemistämme melko lailla, vaikkei aivan alkukausi sen piikkiin menekään. Viime aikoina olemme joutuneet harjoittelemaan pienryhmissä, seitsemästä kahdeksaan pelaajaa ja yksi maalivahti ja yksi valmentaja kerrallaan jäällä. Kaikki aamujäät ovat jääneet pois ja yhden jääharjoituksen kesto on ainoastaan 40 minuuttia kerrallaan, kyllähän tuo vaikuttaa pelaamisenkin tasoon.

Vaikkei Sport napsinut voittoja aivan kauden alussakaan, niin sen tappiot olivat pieniä ja se pystyi hyvin pysymään pelissä mukana. Tätä myös Suoniemi korostaa.

"On ollut sellainen tunne, että kaikki on ihan sekaisin, omaa pääkoppaa myöten."

− Meillähän joukkue uudistui todella paljon ja tilalle tulleilla ei ollut kokemusta liigapeleistä. Totta kai se vie aikansa totutella kovempaan ja nopeampaan peliin. Vaikka ainahan meillä ovat nämä syksyt olleet vaikeita. Viime kaudella sama juttu, mutta silti keväällä pelattiin pudotuspeleissä.

Alkukaudella peliä on pysynyt enemmän Sportin maalin tuntumassa.
Alkukaudella peliä on pysynyt enemmän Sportin maalin tuntumassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Sport joutui pitämään koronan takia yli kuukauden tauon peleistä. Tuona aikana pelaajien piti pystyä pitämään sekä kuntoaan että motivaatiotaan riittävän korkealla tasolla, mikä ei suinkaan ollut helppoa.

− Vaasassa on ollut kuntosaleillakin altistumisia, niin on ollut haastavaa löytää kunnollisia oheisharjoittelupaikkoja. Hallin saliinkin on päässyt ainoastaan kerran viikossa puoleksi tunniksi. On se ollut erittäin haastavaa pysyä valmiina pelejä varten. On ollut sellainen tunne, että kaikki on ihan sekaisin, omaa pääkoppaa myöten. Nyt onneksi alkaa hiukan helpottamaan ja tällä viikolla jäällekin on päässyt jo 20 pelaajaa kerrallaan.

Tauon jälkeen Sport on pelannut kaksi ottelua, häviten suurinumeroisesti sekä KalPalle että Ilvekselle. Tappiot harmittavat kapteenia, mutta hän lupaa joukkueensa nousevansa pois pohjamudista.

− Kyllähän nuo isot tappiot syövät aika lailla. Itselläkin ollut paikkoja tehdä maaleja, mutta  ei ole mennyt sisään. Missään nimessä emme ole luovuttaneet! Kyllä me vielä noustaan taistelemaan voitoista ja pisteistä.

Kapteeni Suoniemi lupaa oman joukkueen tuuletuksia alkavan näkymään enemmän.
Kapteeni Suoniemi lupaa oman joukkueen tuuletuksia alkavan näkymään enemmän.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle