Spin-o-rama Kallelan tapaan Hakametsässä − Sport Tapparaa potkun edellä

LIIGA / Haastattelu
Toni Kallela palasi Liigaan Tanskasta taskussaan rutkasti taitoa ja kokemusta
Kuva © Saana Hakala
Sportin kolmanneksi paras pistemies Toni Kallela esitti parasta osaamistaan Tapparaa vastaan syöttäen upeasti Joel Kivirannan maalin. Kallela pelaa toista täyttä liigakauttaan ja on Sportin kantavia voimia.

Toni Kallela on kiertänyt joukkueesta toiseen, mutta Vaasan Sportista on löytynyt koti tälle kaudelle. Jatkosopimuksen Sportin kanssa allekirjoittanut Kallela pelaa hyvää kautta. Tehopisteitä on syntynyt mukavat 10+27=37.

Tapparaa vastaa Kallela pelasi ehjän ottelun ja palkittiin työstään valinnalla illan ykköstähdeksi. Kallela antoi syötön vaasalaisten toiseen maaliin. 2-1 -ylivoimahyökkäykseen Joel Kivirannan kanssa karannut Kallela pudotti Tappara-pakin kyydistä pyörähtämällä ja syöttämällä Kivirannan vapaaseen maalintekopaikkaan. 

− Ei ollut muuten suunniteltu kuvio, mutta Kiviranta on harjoitellut laukomista. Se tekee maalin, kun antaa kiekon sille, naureskeli Kallela.

"Kiviranta on harjoitellut laukomista"

Sport oli Tapparaa koko ajan askelen edellä ja luisteli vahvasti tamperelaisten iholle läpi ottelun. Kallela totesi, että heillä on yleensä aina hyvä jalka, mutta tänään onnistuivat erityisen hyvin.

− Lähdimme pelaamaan omaa peliä. Olimme katsoneet, miten Tapparaa vastaan pitää pelata ja onnistuimme siinä mielestäni hyvin. Tiedostamme, että pystymme tekemään maaleja ja jos omiin menee 1-2 maalia, olemme vahvoilla, Kallela analysoi.

Sport pimensi tamperelaiset erityisesti alivoimalla. Tapparan pakkopeli ei lähtenyt kunnolla pyörimään ennen ottelun loppuhetkiä. 

− Alivoimiin pitää aina keskittyä, kuten olemme tehneet koko kauden. Tänään onnistuimme hyvin ja siitä jatkamme perjantaina, Kallela totesi viitaten Sportin seuraavaan otteluun SaiPaa vastaan.

Kallela koitti muutama vuosi sitten saada liigauraansa käyntiin Tapparassa ja Ilveksessä, mutta tie vei lähinnä Mestiksen LeKiin. Hän ei koe, että Hakametsän hallilla olisi hänelle erityistä merkitystä, mutta totesi vastassa olevan paljon tuttuja kavereita.

"Kaikki ei ole omissa käsissä"

Sport on nyt viisi pistettä JyPiä perässä juuri Playoff-viivan alapuolella, kun vaasalaisilla on jäljellä vielä viisi peliä. Kallelan mukaan on turha vielä miettiä kolmen tai viiden ottelun päähän.

− Peli kerrallaan kun voitetaan, niin uskon että hyvä tästä tulee. Vastustajatkin alkavat varmasti miettimään, mun voitamme pelejä. Kaikki ei toki ole omissa käsissä, mutta perjantaina on seuraava koitos ja sit lähdetään voittamaan, Kallela pohti.

Peli kerrallaan Kallela etenee myös oman uransa suhteen. Viime kauden jälkeen Tanskan liigasta kotimaahan palannut laituri on viihtynyt Vaasassa.

− Hyvin on lähtenyt peli käyntiin Sportissa. Jatkosopimus on kirjoitettu, on mukava saada vähän pysyvyyttä uralle. Peli kerrallaan ja kausi kerrallaan mennään eteenpäin, turha on miettiä pidemmälle tässä vaiheessa, Kallela miettii uransa jatkosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle