Sotšissa kiekkoileva Jyrki Jokipakka: "Kivaa päästä välillä Suomeen lepuuttamaan aivoja"

KHL / Haastattelu
Suomalaispuolustajan otteet kiinnostivat katsojia maanantaina Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jyrki Jokipakalla käynnistyi toinen kausi Venäjän ylikansallisessa kiekkosarjassa. Hän ei sulje pois mahdollisuutta lähteä takaisin Pohjois-Amerikkaan, mutta nauttii kiekkoilusta Venäjällä. Suomessa vierailu tuo mukavaa vaihtelua puolustajan arkeen.

Suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka aloitti toisen kautensa KHL-joukkue HK Sotšin riveissä. Mies viihtyy venäläisjoukkueessa, mutta ei sulje pois mahdollisuutta lähteä takaisin Pohjois-Amerikkaan. Hän vietti siellä peräti neljä kautta ennen Venäjälle muuttoa.

– Aina se on mielessä, että jos sinne vielä pääsisi takaisin. Sitä ei voi tietää.

Kokemusta raamikkaalta puolustajalta löytyy peräti kolmesta eri NHL-organisaatiosta. Erinomaisesti peliä näkevä sotšilaisten alakerran isäntä pelasi yhteensä 150 ottelua maailman parhaassa kiekkoliigassa edustaen Dallas Strarsia, Calgary Flamesia ja viimeisimpänä Ottawa Senatorsia. Jokipakka teki yhteensä 28 tehopistettä (3+25) pelaamissaan NHL-otteluissa.

Tamperelaislähtöinen puolustaja kertoo keskittymisen olevan nyt täysillä alkaneessa KHL-kaudessa ja pelaamisessa Sotšille. Hän kuitenkin muistelee lämmöllä jaksoaan NHL-organisaatioissa.

– Kehityin varmasti paljon pelaajana ja henkisesti kasvoin myös merkittävästi tuon reissun aikana.

Monipuolinen pelaamisen kehittäminen avain menestykseen

Edellinen kausi oli Jokipakalle pitkästä aikaa ensimmäinen Atlantin tällä puolen. Mies erottui joukosta jo viime kaudella edukseen ja pelasi itsensä HK Sotšin kärkipuolustajien joukkoon. Venäläisjoukkueessa 27-vuotias puolustaja on viihtynyt mainiosti.

– Kaupunkina todella hyvä ja ei ole mitään valittamista pelaamisenkaan osalta.

Kiekon kanssa varmaotteisesti esiintyvän kiekkoilijan mukaan avaimena menestykseen on jatkuva itsensä kehittäminen. Asenne näkyy myös kaukalossa oikeiden ratkaisujen ja roimasti lisääntyneen rauhallisuuden kautta.

– Aina yrittää kehittää jokaista osa-aluetta ja tulla paremmaksi pelaajaksi. Ikinä en tyydy nykyiseen tilaan, vaan aina on jotain kehitettävää. Viime kaudesta jäi parannettavaa ja sitä olen lähtenyt tällä kaudella tekemään.

Ilves-kasvatin puheet eivät ole ainoastaan sanojen helinää. Miehen pelaamista on tällä hetkellä mukavaa katsella. Vaikka käynnissä on vasta hiljattain alkanut KHL-kausi ja pelattuja otteluita tamperelaisen joukkueella tilillä 13, tehopisteitä on pakin tontilta kertynyt jo 6 kappaletta (2+4).

Edelliskaudella suomalaispuolustaja teki runkosarjassa niin ikään kaksi täysosumaa ja alustuksen yhdeksään maaliin. Viime kaudella 35 ottelussa syntyneisiin 11 tehopisteeseen on matkaa enää vaivaiset viisi paunaa.

Kotimaassa vierailu maistuu hyvälle

HK Sotši vieraili maanantaina Helsingin areenassa suomalaisen KHL-joukkueen Jokerien vieraana. Vaikka isännät menivät ottelussa menojaan, kertoo Jokipakka Suomen vierailuissa olevan omanlaisensa mauste.

– Venäjällä tulee niin paljon muuten oltua, että ihan kivaa päästä Suomeen välillä lepuuttamaan aivoja, virnistää mies viitaten maiden kieli- ja kulttuurieroihin.

Jokerien pelaaminen KHL:ssa mahdollistaa Venäjällä pelaavalle suomalaiskiekkoilijalle myös kotimaan kavereiden näkemisen arkisen puurtamisen keskellä.

– Taas oli perhe katsomassa. Siinäkin mielessä, että ehtii vähän tuttuja nähdä pelaamisen ohessa, on aina kiva tulla tänne, toteaa Jokipakka hymyssä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle