Sofianna Sundelin lähtee luottavaisena metsästämään pudotuspelipaikkaa – avuksi pyydettiin joulupukilta nyrkkeilyvälineet

Naisten Liiga / Haastattelu
Sofianna Sundelin tähtää korkealle, muutoinkin kuin kädellään.
Kuva © Timo Savela
Kuortaneen joukkueessa kävi melkoisen iso pelaajavaihdos kesällä, eikä se ollut näkymättä joukkueen alkukauden otteissa. Hyökkääjä Sofianna Sundelin kuitenkin muistuttaa kaiken olevan vielä mahdollista, mikäli joukkue vain pystyy parantamaan peliä. Apua hän pyysi, ja myös sai, nimittäin joulupukilta.

Kuortaneen joukkueen kohtaloksi jäi seitsemäs sija Naisten Liigan alkusarjassa, mikä merkitsi kauden jatkumista alemmassa jatkosarjassa. Joukkueen tehokkain pelaaja toistaiseksi on ollut kolmatta kauttaan joukkueessa pelaava Sofianna Sundelin. Hyökkääjä harmittelee jäämistä alempaan sarjaan, mutta muistuttaa kaiken olevan vielä mahdollista.

− Jääminen alempaan jatkosarjaan oli meille pettymys. Meillä vaihtui joukkue aika paljon tälle kaudelle ja sitten se pitkä koronakaranteenikin sotki hiukan tekemistä. Ei saatu kerättyä tarpeeksi pisteitä pelatuista otteluista. Ylemmässä jatkosarjassa olisi saanut kovempitasoisia otteluita. Kaikki on kuitenkin mahdollista. Kaksi parasta pääsee vielä pudotuspeleihin.

− Tarvitaan paljon enemmän tasaisuutta suorituksiimme. Paikoista pitäisi onnistua saamaan kiekko sisään paremmin ja totta kai puolustuspelaamisen täytyy parantua. Kevätkaudella nähdään periksiantamaton, taisteleva ja yhtenäinen joukkue.

Tammikuussa 18 vuotta täyttävä Sundelin on pelaamassa uransa parasta kautta, ollen pisteen päässä omasta piste-ennätyksestään. Kehityskäyrä jatkaa hienosti nousuaan, toki vastuun kasvaessa näin kuuluu käydäkin.

− Yllättävän hyvin on itsellä lähtenyt kausi liikkeelle, toki aina löytyy parannettavaa. Onhan tietysti oma rooli ja vastuu kasvanut viime kaudesta.

Kuortaneella pelaajat käyvät myös yhdessä koulua, joten kanssakäyminen on huomattavasti tiiviimpää kuin muiden joukkueiden pelaajilla. Kolikolla on aina kaksi puolta, mutta Sundelinin mielestä hyviä asioita on selvästi enemmän.

− Olemme jo nyt huomattavasti yhtenäisempi joukkue mitä syksyllä. Kyllähän välillä tulee meilläkin jotain pientä, kun paljon ollaan yhdessä. Mutta tässä tiiviissä yhdessäolossa on silti enemmän niitä hyviä puolia.

Sofianna Sundelin sai sen, mitä joulupukilta pyysikin.
Sofianna Sundelin sai sen, mitä joulupukilta pyysikin.
Kuva © Sofianna Sundelin

Tällä hetkellä pelaajat ovat vapaalla koulunkäynnistä. Akkujen lataaminen onkin tärkeää, sillä keväästä saattaa tulla muutosten myötä normaalia rankempi.

− Nyt meillä on pitkä loma, palaamme vasta loppiaisena takaisin Kuortaneelle. Itse olen ainakin suunnitellut aikatauluni niin, että lukujärjestys on keväällä hiukan kevyempi. Kävin koulua alkusyksystä sen verran enemmän, että se on mahdollista. Hyvin koulukin tulee vastaan, mikäli otteluohjelma näyttää raskaalta, ja ainahan bussissakin voi opiskella.

Joulutauko opiskeluista tulee hyvään saumaan. Harjoittelun puolelle taukoa ei kuitenkaan ole näkyvissä, mikäli vilkaisee Sundelinin toivelistaa joulupukille.

− Olen toivonut yhtä hupparia sekä nyrkkeilysäkkiä ja -hanskoja. Tuosta säkkiin lyömisestä saa hyvän alkuverryttelyn saliharjoitukseen. Tarkoitus ei ole kuitenkaan ottaa nyrkkeilyä mukaan kaukaloon, Sundelin naurahtaa.

Nuoren ja tavoitteellisen hyökkääjän oli tarkoitus kamppailla tammikuussa Ruotsissa Tyttöleijonien riveissä N18 MM-kisoissa, mutta nuo kisat IIHF perui vallitsevan tilanteen vuoksi. Vaikka kiekkoilu onkin nykytilanteessa epävarmaa, on koulun puolella vielä selvät sävelet.

− Todella paljon harmittaa kisojen peruuntuminen, mutta minkä sille voi. Vuosi alkaa kuitenkin normaalisti. Olen nyt lukion toisella ja käyn nelivuotista lukiota. Kaksi kautta olisi siis vielä jäljellä täällä Kuortaneella.

Nähtäväksi jää, minne matka jatkuu kahden vuoden päästä koulun loputtua.

» Lähetä palautetta toimitukselle