Slovakkiveteraani odottaa Leijonista vaikeaa vastusta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakia aloitti turnauksensa voitokkaasti Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Avausvoitto Yhdysvalloista oli hyvä alku kisaisännille, mutta Ladislav Nagy painottaa joukkueen menevän ottelu kerrallaan ja lohkoa on vielä kuuden ottelun verran jäljellä. Yhdysvallat -ottelun jälkeinen palautus oli selkeä.

- Menemme hotellille, syömme hyvän illallisen, otamme ehkä oluet ja sitten nukkumaan, Nagy nauroi,

- Valmistautuminen seuraavaan koitokseen alkaa heti, kun pääsemme aloillemme.

Kisat Kosicessa ovat Nagylle ainutlaatuiset, veteraanin pelatessa paikallisessa joukkueessa. Seuraava ottelu Suomea vastaan sai Nagyn puhaltelemaan.

- Heillä on nuori tiimi kasassa ja he luistelevat hyvin. Tiedossa jälleen vaikea ottelu, Suomi voitti kuitenkin Kanadan. Meidän pitää katsella videolta heidän pelityyliään. Tunnen heidän riveistään pari tyyppiä. He pelaavat nopeasti ja meidän täytyy olla alati valppaana.

Nagy oli Slovakian riveissä joukkueen voittaessa toistaiseksi ainoan maailmanmestaruutensa Ruotsissa vuonna 2002. Jokereissakin kiekkoillut hyökkääjä ei kuitenkaan juuri näe yhtenäisyyttä nykyisessä joukkueessa.

- Jo itse jääkiekko oli silloin aivan erilaista. Meillä oli silloin myös käytettävissämme paras mahdollinen kokoonpano, kun NHL:stä mukana olivat muiden muassa Peter Bondra, Zigmund Palffy, Josef Stümpel, Miroslav Satan ja Lubomir Visnovsky. Nyt meillä on paljon nuoria pelaajia joukossamme, joilla ei ole paljoa kokemusta. Me vanhat yritämme opettaa heille mitä tapahtuu ja rauhoittaa heitä, Nagy tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle