Slovakian päävalmentaja Craig Ramsay otti Sveitsi-tappion raskaasti: "Minun vikani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakian penkillä ilmeet olivat vakavia.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Slovakian huonosti alkanut MM-turnaus sai jatkoa Sveitsi-tappiosta. Joukkueen päävalmentaja Craig Ramsay otti tappion hyvin henkilökohtaisesti.

Slovakian MM-turnaus on kulunut vahvasti mollivoittoisissa merkeissä. Joukkue on voittanut vain Ranskan ja hävinnyt Saksalle, Kanadalle ja viimeisimpänä keskiviikkona Sveitsille.

Slovakian päävalmentaja Craig Ramsay otti Sveitsi-tappion vahvasti omille niskoilleen. Miehen ensimmäinen kommentti mediatilaisuuteen saapuessaan summasi hänen ajatuksensa täydellisesti.

− Minun vikani.

Kun Ramsayltä kysyttiin perusteluita näkemykselleen, miehellä oli pitkä lista syitä kerrottavaksi.

− En tehnyt mielestäni tarpeeksi hyvää työtä. Ylivalmistelin joukkueen tietyllä tapaa Sveitsin joukkuetta ja heidän nopeuttaan sekä hyökkäysvalmiuttaan varten.

− Joukkue oli vähän hermostunut. Se näkyi heti ensimmäisellä ylivoimalla ja kostautui. Taistelimme kuitenkin takaisin.

Ramsayn mukaan pelinopeus oli illan kantava teema. Kumpikin joukkue tunnetaan vauhdikkaasta pelitavastaan ja tällä kertaa Sveitsi luisteli Slovakialta jalat alta.

− Tuntui, että jahtasimme heitä koko pelin ajan. He pelasivat todella vauhdikkaasti. Meillä oli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan joukkue, joka oli liian nopea meille.

− Meidän täytyy olla vahvempia kiekolla, voittaa lisää kamppailuita ja hallita kiekkoa sekä sitä, missä peliä pelataan. Sveitsi hallitsi sitä tänään, Ramsay kertasi.

Myös ylivoima- ja karvauspelaaminen sakkasivat

Ottelussa nähtiin järkyttävän suuri määrä erikoistilanteita. Tunteet kävivät välillä todella kuumina ja erikoisena piirteenä nähtiin myös useita liian monta pelaajaa kentällä -jäähyjä.

Slovakia pääsi pelaamaan yhteensä 16 minuuttia ja 44 sekuntia ylivoimaa tekemättä yhtään maalia. Varsinkin aivan kolmannen erän lopussa hukattu kahden minuutin viidellä kolmea vastaan -ylivoima oli joukkueelta surkea esitys.

Ramsay totesi suoraan, että isoin ongelma ylivoimilla oli joukkueen ratkaisijoiden puute. Kukaan ei astunut esiin ottaakseen ratkaisun avaimia käsiinsä.

− Loimme muutamia paikkoja, mutta ikävä kyllä meillä ei ole pelaajia, jotka haluaisivat olla laukaisijoita. Etenkin ylivoimalla pitäisi aina olla joku, joka nostaa kätensä ylös ja sanoo, että haluaa olla laukaisija.

− Kun olet laukaisija, sinulla on paineita, koska sinun täytyy laukoa. On helpompaa olla syöttäjä ja antaa vastuu toiselle. Meillä täytyy olla halua laukoa. Meillä täytyy olla halua mennä irtokiekoille ja laittaa kiekkoa sisään, Ramsay sadatteli.

Myöskään ruuhkaa maalilla ei ollut yhtään liikaa. Tämä johti siihen, että maalivahdin työskentely helpottui liikaa.

− Tänään vastustajan maalivahti näki liian monta kiekkoa helposti ja hän pystyi nappaamaan ne. Meidän täytyy olla päättäväisempiä menemään maalille.

Seuraavaksi Ramsay sätti joukkueensa karvauspelaamisen. Sekin petti miehen mukaan pahemman kerran.

− Karvauksemme ei ollut myöskään hyvää. He löysivät neljännen pelaajansa usein ja me puolestaan ajelehdimme ympäriinsä pääsemättä asemiin. Sekin on minun vastuullani.

− Pelaajien täytyy tietää, miten mennä oikeaan paikkaan, tehdä oikeita asioita ja lopulta kyse on kamppailuiden voittamisesta. Niitä meidän täytyy voittaa lisää.

Positiivisena loppukaneettina Ramsay kuitenkin myös muistutti, että tappio ei ollut kenenkään yksittäisen pelaajan tai yksittäisen tekijän syy. Kaikki tehdään yhdessä joukkueena.

− Emme voi voittaa yksi mies kerrallaan. Meidän täytyy tehdä se yhdessä. Meidän täytyy voittaa joukkueena, hävitä joukkueena ja valmennuksen täytyy varmistaa, että joukkue on valmis kaikkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle