Slovakian nuorisotähti Juraj Slafkovský ei ota paineita NHL-tarkkailijoista: "Yritän vain suoriutua mahdollisimman korkealla tasolla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juraj Slafkovský yrittää vakuuttaa NHL-kykyjenetsijät.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
TPS:n väreistä tuttu slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovský on esiintynyt kohtuullisesti myös MM-kisoissa. Nuorukainen antaa näyttöjä tulevaa NHL-varaustilaisuutta varten.

Slovakian nuori hyökkääjälupaus Juraj Slafkovský totesi Kanada-tappion jälkeen, ettei hän kanna liikaa stressiä NHL-pelaajatarkkailijoista tai tulevasta varaustilaisuudesta.

− En oikein tiedä, mitä sanoisin. Yritän vain suoriutua mahdollisimman korkealla tasolla. Lopuksi, jos valmentajat ovat tyytyväisiä ja ihmiset sanovat, että pelasin hyvin, se on tärkeintä, slovakialainen totesi.

MM-turnauksessa vilisee niin kovia joukkueita kuin pelaajiakin. Slovakia ei ole enää hetkeen kuulunut MM-turnausten ennakkosuosikkeihin ja maanantainakin joukkue joutui toteamaan Kanadan paremmakseen.

Slafkovský oli pettynyt tappiosta, sillä joukkue pystyi haastamaan Kanadaa tosissaan suurimman osan ottelusta.

− Tämä oli kova tappio. Mielestäni pystyimme suurimman osan ajasta pelaamaan samalla tasolla kuin Kanada. He kuitenkin voittivat lopulta 5−1. Se on tärkeintä ja ikävä asia meille, Slafkovský harmitteli.

Kun Slafkovskýltä kysyttiin syitä Kanadan paremmuuteen, oli vastaus hyvin lakoninen.

− He tekivät enemmän maaleja.

Slovakialla on edessään vielä neljä alkulohko-ottelua. Vastaan luistelevat vielä Sveitsi, Kazakstan, Italia ja Tanska. Pisteitä täytyisi pystyä vielä nappaamaan, jotta pudotuspelipaikka pystytään saavuttamaan.

Slafkovskýllä on menestyksen suhteen yksinkertainen resepti.

− Odotan vain seuraavaa peliä ja se siitä. Meidän täytyy taistella kovasti ja pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Sillä annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa.

Slafkovský pelaa itselleen hyvin tutussa ympäristössä, sillä mies on pelannut Suomessa jo kolme kautta. Miehen mukaan tutut paikat ovat mukavia, mutta eivät käänteentekevässä roolissa.

− Kun ajattelen asiaa, on erityistä tulla paikkaan, jonka tunnen. Loppujen lopuksi sillä, missä minä pelaan tai me pelaamme, ei ole merkitystä. Jäällä tapahtuvat asiat ratkaisevat ja ne ovat samanlaisia joka maassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle