Slovakian ainokaisen maalannnut Kristián Pospíšil pettyi joukkueensa tehottomuuteen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kristián Pospíšil pääsi huudattamaan kovaäänisiä slovakialaisfaneja.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Suomen kentiltäkin tuttu slovakialaishyökkääjä Kristián Pospíšil oli joukkueensa ainoa maalintekijä Saksa-ottelussa. Vaikka voittoa ei tullutkaan, näki Pospíšil pelissä hyviäkin asioita.

Slovakian ainokaisen maalin Saksa-ottelussa tehnyt Kristián Pospíšil oli tiukan kamppailun jälkeen tuimailmeinen mies. Pelin tärkeys korostui slovakialaisen mukaan kaikessa.

- Tämä oli huikea peli. Se oli myös hyvin tärkeä peli meille ja hyvin tiukka.

Ottelu oli hyvin tiukka, kuten loppulukemat 1-2 kertovatkin, ja se olisi voinut kääntyä kummalle hyvänsä. Pospíšil kirosi Slovakian tehottomuutta maalipaikoissa.

- Emme ikävä kyllä löytäneet keinoja laittaa kiekkoja maaliin. Se oli mielestäni ainoa asia, joka puuttui pelistämme.

Slovakia pääsi toisen erän 12. minuutilla maalin päähän Saksasta ja aloitti hurjan kirin. Pospíšil oli tyytyväinen joukkueen päätöserän esitykseen ja uskookin, että vastaavanlaisella pelillä loput pelit kääntyvät voitoiksi.

- Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, miten lopetimme pelin. Viimeiset 20 minuuttia olivat hyviä. Meidän täytyy kuitenkin pelata koko 60 minuuttia sillä tavalla. Sillä tavalla asiat ja koko turnaus kääntyvät positiivisiksi.

Ottelussa korostui myös kova fyysinen peli. Taklauksia jaettiin surutta puolin ja toisin ja tunteet kävivät välillä todella kuumina. Pospíšil totesi, että tällaista jääkiekon kuuluukin olla.

- Se on jääkiekkoa. Sitä hyvät joukkueet tekevät. Meidän täytyy jatkossakin kamppailla samalla lailla ja tehdä sitä vielä paremminkin ja olla parempia kuin vastustajat.

- Hyvä fyysinen pelimme ei kuitenkaan kääntynyt maalipaikoiksi ja emme olleet tehokkaita. Sitä meidän täytyy työstää, mies harmitteli.

Pospíšil ei suostunut spekuloimaan turnauksen jatko-ohjelmaa. Slovakia kohtaa vielä alkulohkossa Kanadan, Sveitsin, Kazakstanin, Italian ja Tanskan.

- Kukaan meistä ei ajattele turnausta kokonaisuutena. Keskitymme aina seuraavaan peliin. Pelaamme seuraavaksi Kanadaa vastaan ja meidän täytyy keskittyä peliimme vaihto vaihdolta ja koko 60 minuuttia, mies päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle