Slovakian Pospíšil ja Cehlárik kehuivat joukkueen hyvää aloitusta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maalien tuulettaminen oli tuttua puuhaa Pospíšilille myös Liigassa.
Kuva © Samuli Huikuri
Slovakia kesti hyvin turnauksen avausottelun paineet ja otti voiton Valko-Venäjästä selvin 5−2-lukemin. Joukkueen hyökkäyksessä suurta vastuuta kantaneet Peter Cehlárik ja Kristián Pospíšil olivat hyvällä tuulella pelin jälkeen.

Slovakian konkariosastoa edustava Peter Cehlárik totesi kentällä nähdyn tilanteen pitäneen paikkansa: Slovakialla oli murskaavan hyvä alku ja Valko-Venäjä jäi aivan telineisiin.

− Ensimmäinen erä oli loistava ja saimme hyvän vireen päälle. Pelasimme joukkueena hyvin. Pelasimme hyvin yli- ja alivoimalla ja teimme monta ylivoimamaalia. Meille kuitenkin myös jäi asioita, joita työstää seuraavaa peliä varten.

− Meillä oli hyvä alku ja saimme ylivoimalla paljon mahdollisuuksia. Toisessa erässä Valko-Venäjä kavensi 2-4:ään, mutta voitimme ja olen siitä tyytyväinen. Nyt meillä on yksi voitto ja nautimme siitä tänään.

− Huomenna puhumme lisää ja valmistaudumme seuraavaan peliimme, Cehlárik totesi hyväntuulisesti.

Lukossa juuri Suomenmestaruutta juhlinut Kristián Pospíšil oli karistanut juhlahumun kannoiltaan ja esiintyi mainiolla tavalla aikuisten arvokisadebyytissään tehoilla 2+0. Hyökkääjä piti tilaisuutta erityisessä arvossa.

− Tämä oli ensimmäinen pelini miesten maajoukkueessa ja se oli todella erityistä minulle. En ajatellut liikaa peliä ja sain pari maalia. Olimme parempi joukkue kuin Valko-Venäjä ja siksi saimme paljon ylivoimia ja teimme viisi maalia.

Joukkueen aloitus miellytti myös Pospíšilia, mutta mies oli realisti jatkon suhteen.

− Oli hienoa aloittaa tällaisella pelillä, mutta tämä myös osoitti, että meidän täytyy kasvaa vielä joukkueena seuraavaa peliä varten. Meidän täytyy kehittää myös viidellä viittä vastaan -peliämme.

Seuraavaksi Slovakia kohtaa ennalta selvästi heikomman Iso-Britannian, mutta Pospíšil totesi, että kaikki vastustajat kohdataan samalla metodilla.

− Emme mieti liikaa sitä, mitä joukkuetta vastaan pelaamme. Pelaamme vain omaa peliämme ja näytämme parastamme voittaaksemme pelejä. Totta kai Iso-Britanniaa varten täytyy olla valmiina kuitenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle