Slovakian Petrovský heti maalin makuun avausottelussa: "Haluan avustaa joukkuetta parhaimpani mukaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pelit käynnistyivät Edmontonissa Rogers Place -areenalla.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Slovakian tähtipelaajien puuttuminen joukkueesta ei joukkuetta häirinnyt. Slovakia näyttikin hauista heti nuorten MM-kisojen avausottelussa, vaikka hävisikin lopulta ottelun 5−4. Joukkueen nuorimpiin kuuluva Servác Petrovský pääsi heti maalin makuun.

Tšekin ja Slovakian välinen ottelu avasi Edmontonissa järjestettävät nuorten MM-kisat. 17-vuotias häkki päässä pelaava slovakkihyökkääjä Servác Petrovský oli joukkueen mukana jo vuodenvaihteen kisoissa.

− Ajankohta on hieman erikoinen kisoille, mutta meidän täytyy vain pelata hyvin.

Pienikokoiselta Petrovskýltä jäivät kevään 18-vuotiaiden MM-kisat väliin OHL:n pudotuspelien vuoksi. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin paluussa pelihalut olivat kovat. Petrovský tekikin ottelun avausmaalin ajassa 3.20.

− Pääsin hyvin läpiajoon ja lauoin hanskan yli verkon perälle.

Slovakia lähti ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa, mutta toisessa erässä Tšekki tasoitti pelin ja pyyhälsi ohi.

− Ensimmäinen erä meni tosin hyvin meiltä, mutta toinen erä oli todella huono. Emme luistelleet tarpeeksi tai onnistuneet syötöissämme. Tšekki pelasi todella hyvin.

− Maalivahtimme (Simon) Latkoczy oli ehdottomasti paras pelaajamme tänään.

Tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden kuudennella kierroksella Minnesota Wildiin varattu Petrovský on joukkueensa nuorimpia pelaajia, mutta se ei nuorukaisen päätä huimaa.

− Yritän tehdä koko ajan parhaani ja avustaa joukkuetta parhaimpani mukaan.

Seuraavaksi Slovakia kohtaa Kanadan.

− Se tulee olemaan tiukka peli, mutta meidän täytyy olla valmiina ja tehdä parhaamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle