Slovakian Adam Sýkora herkistyi MM-kisa-avausmaalistaan: "Minulla ei ole sanoja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ensimmäinen aikuisten MM-kisamaali maistui makealta.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Slovakian nuori hyökkääjä Adam Sýkora pääsi kokemaan yhden uransa huippuhetkistä lauantaina, kun mies iski aikuisten MM-kisauransa ensimmäisen maalin.

Lauantain Italia-Slovakia-pelissä nähtiin avauserän loppusekunneilla hieno hetki. Silloin Slovakian nelosketjun 17-vuotias laitahyökkääjä Adam Sýkora iski Juraj Slafkovskýn ja Tomáš Tatarin syötöistä ensimmäisen MM-kisamaalinsa aikuisten tasolla.

Sýkora sai tilanteessa hyökkäysalueella hienon syötön Slafkovskýltä ja pääsi laukomaan makealta paikalta b-pisteeltä. Laukaus upposi maaliin ohi Italian maalivahdin Andreas Bernardin ja juhlinnasta näki selvästi, miten huikealta maali tuntui.

− Minulla ei ole sanoja. Se oli uskomaton maali, enkä odottanut maalaavani. Olen täynnä tunteita ja yritän nauttia olostani, Sýkora kertoi silminnähden herkistyneenä.

Sýkora on pelannut MM-turnauksessa neljä ottelua tehoin 1+1. Seurajoukkuetasolla Slovakian Tipos Extraligan HK Nitraa edustava Sykora kertoi, että MM-kisakiekkoilu on ollut jotain aivan erilaista seurajoukkuepeleihin verrattuna.

− Tämä on hyvin erilaista. Seurajoukkuetasolla peli on hitaampaa. Yritän kuitenkin ottaa kaiken irti joka pelistä ja joka vaihdosta.

− Yritän keskittyä joka vaihtooni ja pelata omaa peliäni, Sýkora tuumaili.

Sýkora on esiintynyt edukseen pelaamissaan peleissä. Mies kertoi myös olevansa tyytyväinen esityksiinsä. Hyvät MM-kisaotteet ovat myös tulevan NHL-varaustilaisuuden kannalta oleellisia.

− Olen pysynyt hyvin kiekolla ja voittanut paljon kamppailuita. Olen myös päässyt blokkaamaan hyvin laukauksia.

− Pystyn kuitenkin myös parantamaan monia asioita.

Slovakia ei kuulu MM-turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin, mutta Sýkora toteaa, että tavoitteet ovat silti korkealla. Ensimmäinen kynnyskysymys on kuitenkin pudotuspeleihin pääsy ja siinä kantona kaskessa ovat vielä Tanska ja Ranska.

− Yritämme tietenkin mennä päätyyn saakka. Meidän täytyy kuitenkin keskittyä seuraaviin peleihin.

Slovakia kohtaa Tanskan alkulohkonsa päätöspelissä ja se peli ratkaisee todennäköisesti puolivälieriin pääsijän. Ottelun tärkeys on myös Sýkoralla tiedossa.

− Tanskan voittaminen olisi tärkeää, sillä se veisi meidän puolivälieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle