Slovakia on noussut lohkon kärkeen tulikuuman Dalibor Dvorskýn johdolla – "Tämä alku on tuntunut huikealta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Dvorský on palannut tasolleen vaikean syksyn jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappioitta nuorten MM-kisoissa jatkava Slovakia kaatoi Norjan perjantaina lukemin 8–4. Yhtenä murskavoiton kapellimestareista hääräsi tehot 2+2 nikkaroinut Dalibor Dvorský.

Slovakia on kaikessa hiljaisuudessa noussut nuorten MM-kisojen kovimpien joukkueiden seuraan. Kolmen ottelun jälkeen tappioitta B-lohkon kärkeen nousseet slovakit nappasivat tuoreimman päänahkansa Norjan kustannuksella lukemin 8–4.

Yhtenä vakuuttavan voiton tähdistä loisti Dalibor Dvorský, joka iski ottelussa tehot 2+2. Dvorský oli tyytyväinen sekä henkilökohtaiseen että joukkueen suoritukseen.

– Voitimme pelin hienolla tyylillä ja olen tyytyväinen siitä. On mukavaa pystyä auttamaan joukkuettani tuolla tavalla.

Slovakian unelma-alku turnaukselle on tullut joillekin yllätyksenä. Dvorský kertoo vahvan alun olevan rikkomattoman joukkuekemian tuotosta.

– Tämä alku on tuntunut huikealta. Meidän ryhmähenkemme on erittäin korkealla ja pukukoppimme on täynnä hyviä ystäviä. Annamme sen näkyä myös jäällä ja se tuntuu hyvältä.

Slovakia ei keuli menestyksellä

Henkilökohtaisella tasolla Dvorskýn ottelu ei olisi voinut sujua paljoa paremmin. Kahden syöttöpisteen lisäksi hyökkääjä iski ottelussa kaksi maalia. 

– Ensimmäiseen sain erinomaisen syötön (Peter) Repčíkiltä ja lauoin vain kiekon veskarin jalkojen välistä. Toisessa lauoin vain puolustajan takaa ja se menikin maaliin, joten se teki minut iloiseksi.

Dvorský ei kuitenkaan allekirjoita väitettä siitä, olisiko Slovakia noussut lohkon ennakkosuosikiksi kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Suosikin status ei pyöri pukukopissa mielessä.

– Totta puhuen me emme mieti sitä ollenkaan. Menemme turnauksessa eteenpäin peli peliltä ja seuraavaksi meillä on välipäivä. Sen jälkeen pureudumme Yhdysvaltojen joukkueeseen.

– Heillä on erinomainen joukkue, mutta myös me olemme kova tiimi, joten pelistä pitäisi tulla todella hyvä.

Vaikka tulevaisuus ei ole vielä noussut puheenaiheeksi Slovakian pukukopissa, ei Dvorský voi kieltää sitä, etteikö paine näkyisi joukkueen tekemisessä. Hän painottaa sen kuitenkin olevan vain positiivinen lisä kaukalossa.

– Painetta on ennen jokaista peliä, ovathan nämä kuitenkin nuorten MM-kisat. Tämä on huikea turnaus, joten me nautimme siitä paineesta.

OHL antaa mahdollisuuden pelata vahvuuksilla

Dvorský esitteli tehokasta ja tarkkaa laukaustaan moneen otteeseen Norjaa vastaan. Vaikka hän ei profiloidu puhtaaksi maalintekijäksi, on laukaus silti kisojen parhaimmistoa. Rakettitieteestä ei slovakialaisen mukaan kuitenkaan ole kyse.

– Se laukaus on oikeastaan syntynyt kovan harjoittelun kautta. Harjoittelua ja lisää harjoittelua, tiedäthän?

– Kehityn koko ajan paremmaksi, mutta yritän kiinnittää erityisesti siihen huomiota.

18-vuotias on hyökkäyssuuntaan kypsä, hyvin vahvuuksiensa kautta pelaava pelaaja, joka osaa luoda tulosta joukkueelleen monella eri tavalla. Suurimpien vahvuuksien noustessa puheeksi vetäytyy slovakialainen hetkeksi miettimään.

– Koen olevani todella hyvä pelintekijä, mutta onhan se laukauskin hyvä. Olen aika kokonaisvaltainen pelaaja ja yritän tietysti aina pelata tiimin eduksi, hän toteaa.

– Laukaus, pelintekeminen ja kiekon suojaus ovat varmaankin parhaat ominaisuuteni.

Dvorskýn kausi on ottanut totaalisen täyskäännöksen siitä, miten se alkoi. Hän siirtyi HockeyAllsvenskanissa vietetyn varauskauden jälkeen SHL:ään ja Oskarshamnin paitaan, mutta vähäinen vastuu ja kymmenen ottelua ilman pisteitä saivat hänet suuntaamaan katseen kohti Pohjois-Amerikkaa. 

Dvorský siirtyi lokakuussa OHL-jäille Sudbury Wolvesin paitaan. 20 ottelussa hän on tehtaillut tehot 18+16 ja on yksi U20 MM-turnauksen kuumimmista pelaajista ensimmäisten päivien jälkeen.

Hän kertoo etenkin vastuun puutteen ajaneen hänet pois SHL:stä.

– Ruotsissa en saanut hirveästi peliaikaa, mutta se on muuttunut OHL:ssä. Tässä vaiheessani urakehitystä koen sen tärkeäksi, että saan mahdollisimman paljon peliaikaa. Sitä olen saanut Kanadassa, pelaan paljon ylivoimaa ja tasaviisikkopeliä.

Mikäli saisit valita vastustajanne puolivälierävaiheessa, mikä A-lohkon maista kiinnostaisi sinua eniten?

– En ole ihan varma, sillä emme kuitenkaan lopulta voi valita vastustajaamme. Näemme myöhemmin, kuka tulee vastaan ja yritämme voittaa heidät, Dvorský päättää diplomaattisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle