Slafkovský nakuttelee tehoja maajoukkueessa – TPS-luotsi Ahokas: "Kyllä Juraj'lla paikkoja meilläkin oli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juraj Slafkovský on tehnyt kovia tehoja maajoukkueessa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Slovakian kovin tulevaisuuden lupaus Juraj Slafkovský tekee kovia tehoja maajoukkueessa, mutta Liigassa ei tahti ollut aivan samanlainen. Lähdimme kysymään asiasta TPS-valmentaja Jussi Ahokkaalta.

Suomen maajoukkue saa tänään vastaansa Slovakian, jonka kirkkaimpana tähtenä tuikkii TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovský.

Maajoukkueessa kovia tehoja takonut Slafkovský ei Liigassa päässyt ihan samanlaiseen tehoilutahtiin. Olympialaisissa syntyi seitsemän maalia seitsemään otteluun ja MM-kisoissa kymmeneen otteluun 7+1=8.

Kotoisessa Liigassa 31 otteluun kertyi tehot 5+5=10. Miksi peli on kulkenut maajoukkueessa, mutta ei yhtä lennokkaasti TPS:ssä? Asiaan lähdettiin kysymään vastausta TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokkaalta.

− Kyllä Juraj'lla paikkoja meilläkin oli, mutta ei vaan mennyt sisään. Siinä on varmaan montakin syytä, mutta kun löytyi oikeat ketjukoostumukset, tulostakin alkoi syntyä loppukautta kohti, päävalmentaja pohti.

Ahokkaan lausunto pelin paranemisesta kevättä kohti pitää paikkansa, sillä pudotuspeleissä Slafkovský nousi esiin seitsemällä tehopisteellä yhteensä 18 ottelussa. Silmiinpistävää kentällä oli hyökkääjän kyky liikkua sekä taito, jolla hän piti kiekkoa ahtaassakin tilassa.

− Slafkovský on erittäin vahva kiekon suojaaja ja se on selkeä vahvuus hänen pelissään. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on kuitenkin vielä kehitettävää ja täytyykin muistaa kaverin olevan vasta 18-vuotias, Ahokas muistutti.

Kun nuoresta pelaajasta on kyse, ei kovasta pistetehtailusta huolimatta johtajuutta vielä näy kopissa.

− Juraj on sellainen velikulta ja nuori poika vielä, niin ei meidän kopissamme ole vielä johtajan roolia ottanut.

Slafkovský varataan todennäköisesti pienellä numerolla NHL:n varaustilaisuudessa ensi kuussa. Suuri todennäköisyys on myös sille, että Pohjois-Amerikka kutsuu miestä ensi kaudella. Slafkovskýllä on vielä aikaa osoittaa potentiaalinsa ainakin puolivälieräottelussa Suomea vastaan.

− Kyllä Juraj'lla on kaikki valmiudet murtautua NHL:ään ja ykköskierroksen varauksella on aina mahdollisuus myös polkuun AHL:n kautta.

Vaikka Slafkovský on pelannut hyvää peliä, uskoo Ahokas Suomen etenevän jatkoon illan ottelusta.

− Kyllä minä laittaisin rahat Suomen puolesta likoon, mutta eihän sitä koskaan tiedä, Ahokas heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle