Simontaipaleen kisat päättyivät pettymykseen: "Annettavaa jäi jokaiselta ukolta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Simontaival oli yksi Suomen joukkueen nuorimpia pelaajia.
Kuva © Saimi Airaksinen
Vuonna 2002 syntyneiden ikäluokan superlupauksen Kasper Simontaipaleen mielestä tulostaulun lukemat eivät kerro koko totuutta Suomen ja Yhdysvaltojen välisestä tasoerosta.

Yksi Suomen joukkueen viidestä "alaikäisestä" eli varsinaista pääikäluokkaa nuoremmasta pelaajasta oli vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä Kasper Simontaival.

Kisojen viidessä ottelussa hyvät tehopisteet 1+3 iskenyt Tappara-pelaaja ei nähnyt 6−0-lukemien kertovan täyttä totuutta Suomen ja Yhdysvaltojen välisestä tasoerosta.

- Kyllä me oltaisiin pystytty pelaamaan vielä paljon paremmin jokaisessa pelissä. Vähän jäi vielä annettavaa jokaiselta ukolta. Harmittaa kyllä tosi paljon, Simontaival myönsi.

Suomi voitti Yhdysvallat vielä juuri ennen kisoja harjoitusottelussa lukemin 1-0, mutta osat kääntyivät totaalisesti. Peleillä oli eroa kuin yöllä ja päivällä.

- Harjoitusottelussa pystyttiin minimoimaan kiekonmenetykset, pelaamaan paremmin meidän omaa peliä, ja tekemään maali siitä paikasta mikä saatiin. Saatiin myös nollattua kaverin parhaat äijät, ja pelattiin vaan kaikin puolin paremmin, Simontaival analysoi.

Olisiko syynä voinut olla pudotuspelin luomat paineet ja mailan puristaminen?

- Ei oikeastaan, en usko. Me lähdettiin tähän peliin sillä asenteella, että meillä ei ole mitään menetettävää. Kaikki piti ottaa irti.

Koko uransa Tapparan organisaatiossa pelannut Simontaival nousi tällä kaudella jo 16-vuotiaana mukaan miesten peleihin, ja pelasikin viiden liigaottelun lisäksi myös 21 ottelua Mestistä. MM-turnauksen tulosta lukuunottamatta hän näkeekin oman kautensa positiivisessa valossa.

- Ennen kautta lähdin sillä asenteella että vedetään hyvä kausi, ja hyvä kausi tästä nyt tulikin. Pari takaiskua loukkaantumisten muodossa siinä tuli, mikä söi jonkun verran henkisiä voimia siinä, mutta sain ihan hyvin rutistettua tähän turnaukseen takaisin ja annettua kaikkeni.

Tulevan kesän treenien pääpainopistekin on selvillä.

- Fysiikkaa ja kestävyyttä pitää saada paremmaksi. Eli se niin sanottu urheilullisuus on pääasia ensi kesänä.

Ensi kausi on Simontaipaleelle tärkeä, sillä sen päätteeksi on hänen ikäluokkansa vuoro olla valittavana NHL:n varaustilaisuudessa. Paikka kivenkovassa Tapparan liigamiehistössä on nuorille pelaajille tiukassa, mutta tulevan kauden suunnitelmat ovat silti melko hyvin selvillä.

- Tapparan organisaatiossa ainakin itse haluaisin jatkaa. Tällä hetkellä se on todennäköisin paikka, mutta mitään vaihtoehtoa en ole vielä sulkenut pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle