Simon Suoranta on toimivassa symbioosissa: "Haluan auttaa seuraa ja seura auttaa minua"

LIIGA / Haastattelu
Simon Suoranta vaihtoi Turun Palloseuran värit Vaasan Sportin kotkapaitaan viime kaudella. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Simon Suorannan edustama Vaasan Sport pääsi Pitsiturnauksessa uusimaan keskiviikkoisen harjoituspelin Ässiä vastaan. Loukkaantumisista urallaan kärsinyt Suoranta on viihtynyt kasvattajaseurassaan.

Jos ajatellaan Suomen länsirannikon liigaseuroja, hyökkääjä Simon Suorannalla on lähes täydellinen värisuora hallussaan. Puuttumaan on toistaiseksi jäänyt vain Rauman Lukko.

28-vuotias Vaasan Sportin kasvatti siirtyi kaudeksi 2011−12 Oulun Kärppiin. Kaudet 2016−18 vierähtivät Porin Ässissä, kunnes oli aika siirtyä kahdeksi kaudeksi Turun Palloseuraan.

Koronan päättämän kauden puolivälin tienoilla oli Vaasassa syntyneen Sportin kasvatin aika palata juurilleen.

− Koin siirron erittäin tärkeäksi, sillä välitän Sportista seurana todella paljon. Haluan auttaa kasvattiseuraani ja he taas auttavat minua. Se on toimiva symbioosi, Suoranta kuvailee.

Viimeiset kaudet eivät ole olleet helpointa mahdollista aikaa sen paremmin Sportille kuin Suorannallekaan.

Vaasalaisjoukkue on liigataipaleellaan ollut vain kerran mukana pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, ja muutoksia on tapahtunut vähintään riittävästi.

Suorannan riesana ovat olleet loukkaantumiset, joista hän on kärsinyt paljon. Edellinen yli 50 runkosarjaottelun kausi on Ässistä kaudelta 2016−17.

− Tämä kesä on ollut siitä hyvä, että olen saanut harjoitella täydessä kunnossa. Voimaa ja kiloja on tullut lisää.

− Mainitsemaani auttamiseen kuuluu olennaisesti se, että olen hyvässä pelikunnossa. Haluan onnistua ensi kaudella, Suoranta kertoo.

Kokenut hyökkääjä näkee selvästi joukkueensa kehityskohteet.

− Meillä on riittävästi osaamista kyllä maalintekoon ja erikoistilanteisiinkin. Niistä vain on viime aikoina paras terä jäänyt puuttumaan. Tasaviisikkopelimme on hyvää, mutta erikoistilanteisiin lopulliset sijoitukset usein ratkeavat.

Joukkuehengestä menestys ei Suorannan mukaan jää kiinni. Hän kokee pukukopin ilmapiirin terveeksi, mikä on tärkeässä osassa tavoitteellista joukkueurheilua.

Korona-ajan eristäytyneisyys alkoi tuntua jo ikävältä.

− On mielestäni hienoa, että meillä on joukkueessa eri kulttuureista tulleita pelaajia. Yksi kanadalainen on vielä tällä hetkellä karanteenissa.

− Enää ei ole niin, että kliseisesti joukkueen ilmapiiri rakennetaan saunailloissa. Minä aloin erityksen aikana kaivata yhteisiä harjoituksia ja kaikkea toimintaa, Suoranta kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle