Siirto Pietariin tuli Miro Aaltoselle ilmoitusasiana

KHL / Haastattelu
Miro Aaltonen siirtyi SKA:n verkkareihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Miro Aaltonen aloitti toisen kautensa Vitjaz Podolskin kärkihyökkääjänä, mutta joulukuussa KHL:n mahtiseura Pietarin SKA kaappasi suomalaistähden. Pistetili huippujoukkueessa on hyökkääjällä vielä avaamatta, mutta hän on valmiina vastaamaan uuteen haasteeseen.

Vitjaz Podolsk ehti käydä Miro Aaltoselle jo tutuksi, sillä hän aloitti jo kolmannen kautensa joukkueessa. Seuran ykköstähti ehti summata 34 ottelussa 24 tehopistettä, ennen kuin käsky kävi Pietariin.

− Tämä on jääkiekkoa, ja joskus tulee seurasiirtoja. Siirto tuli minulle ihan puhtaasti ilmoitusasiana, että tällainen on tehty, Aaltonen taustoitti perjantain Jokerit-ottelun jälkeen.

Vitjazissa Aaltosen peliaika oli taattu, mutta myös vastuu hyökkäystehoista suuri. SKA:ssa tuloksentekijöitä riittää, mutta kilpailu peliajasta on armotonta. Pietarilaisseurassa myös paine jatkuvaan voittamiseen on aina suuri.

− Onhan SKA yksi Euroopan suurimmista seuroista. Tietyllä tavalla minulla on ollut joskus tavoitekin pelata tällaisessa joukkueessa. Kamppailu pelipaikoista on kovaa ja parempi pitää olla, jotta ansaitsisi enemmän jääaikaa. Kokoonpano on kyllä laaja ja kovia äijiä mukana.

− Ainahan jääkiekossa on paineita. Täällä pitää voittaa. Tavoitteenani on kasvaa johtavaksi pelaajaksi tällaisessa huippuorganisaatiossakin.

Pietarissa Aaltosella on seuranaan tuttuja miehiä, kun joukkueen hyökkäystä tähdittävät Joonas Kemppainen, Jori Lehterä ja Jarno Koskiranta. Pelaajat ovat entuudestaan tuttuja toisilleen muun muassa maajoukkueympyröistä. SKA:n pelisysteemissä riittää sen sijaan vielä opettelua.

− Onhan se kiva, että on muitakin suomalaisia joukkueessa. Tunnen kaikki jo entuudestaan, ja he ovat ottaneet minut hyvin mukaan.

− Vielä on ollut pelaamisessa hakemista itsellä, mutta kyllä se siitä vielä paranee ja selkeytyy ajan myötä. Uskon, että tällaisessa huippujoukkueessa kovatasoiset pelaajatkin auttavat siinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle