Siiri Yrjölä debytoi Naisleijonissa ja tuurasi Jenni Hiirikoskea ylivoimalla − "Olisi voinut olettaa, että jännittäisi enemmän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Siiri Yrjölä debytoi marraskuun EHT:lla Naisleijonissa.

Siiri Yrjölä pelasi marraskuun maajoukkueturnauksessa ensimmäiset ottelunsa Naisleijonissa. 18-vuotias puolustaja tuli rohkeasti sinivalkoisen ryhmän takalinjoille.

− Meni paljon paremmin kuin olisin uskonut. Olisi voinut olettaa, että jännittäisi enemmän. Kentällä uskalsin olla oma itseni ja pääsin hyvin peliin mukaan.

HIFK:ssa Naisten Liigaa pelaava Yrjölä pääsi viikon viimeisessä ottelussa pelaamaan paljon erikoistilanteita.

− Ylivoimavastuu tuli vähän yllätyksenä nyt, kun (Jenni) Hiirikoski joutui jäämään pois. Tänään vasta sain tietää asiasta, taustoitti leijonapuolustaja.

Yrjölä on seurajoukkueessaankin kiekollinen puolustaja ja nauttii pelaamisesta pelivälineen kanssa. Hänen pelaajatyyppinsä solahti myös Juuso Toivolan päävalmentamaan naisleijonajoukkueeseen.

− Pystyin pelaamaan samalla tavalla kuin HIFK:ssa, paitsi tietysti vauhti täällä on paljon kovempi. Hyvin kuitenkin meni ja kokeneemmat pelaajat ottivat meidät nuoret hyvin mukaan, kiitteli Yrjölä ja totesi, ettei nuorisokaarti tullut henkseleitä paukutellen koppiin, vaan nöyrästi vanhempia kunnioittaen.

Aivan tuntemattomaan ympäristöön 18-vuotias lahjakkuus ei joutunut hyppäämään.

− Omastakin joukkueesta oli tuttuja mukana, muistutti Yrjölä viitaten Emilia Vesaan ja Julia Liikalaan.

Maajoukkueviikon jälkeen Naisleijonien pelaajat suuntaavat takaisin seurajoukkuearkeen.

− Otan täältä vauhdin mukaan Naisten Liigan peleihin, lupasi Yrjölä.

Yrjölä on toistaiseksi pelannut HIFK:n puolustuksessa 18 ottelua ja tehnyt niissä 8+16=24 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle