Selänteen analyysi Patrik Laineesta: "Hänellä on saman tyylinen pieni virnistys ja huumori tuolla jäällä kuin itselläni aikanaan"

Muut Sarjat / Haastattelu
Selänne oli hyväntekeväisyysottelun jälkeen median tentattavana.
Kuva © Markus Viljanen
Perjantain Alumni All Star -tapahtuma keräsi Raumalle huikean kattauksen tähtipelaajia. Kahden eri sukupolven maalitykit Teemu Selänne ja Patrik Laine pääsivät pelaamaan ensimmäistä kertaa yhdessä.

Rauma oli perjantaina täynnä entisiä ja nykyisiä kiekkotähtiä, kun pelaajat kokoontuivat Alumni All Star -hyväntekeväisyystapahtumaan.

Kyseisen illan suurimpina yleisön suosikkeina toimivat varmasti Patrik Laine ja Teemu Selänne. Kaksikko pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa yhdessä, kun molemmat edustivat tapahtumassa Liiga Alumni -joukkuetta.

Ottelun loppupuolella kokoonpanoja muutettiin hieman, jotta saatiin kasaan Winnipeg-kenttä, jossa pelasivat Selänteen ja Laineen lisäksi Teppo Numminen, Veli-Pekka Ketola sekä Sami Niku.

Selänne oli ottelun jälkeen yhtä hymyä ja antoi oman analyysinsä uuden sukupolven maalitykki Laineesta.

− Kaikki tekeminen tulee häneltä niin vaivattomasti, eikä hän tarvitse montaa paikkaa maalin tekemiseen. Se on iso ominaisuus. Patrik ei ota stressiä mistään ylimääräisestä ja hänellä on terve itseluottamus. Uskon, ettei hän juurikaan lue itsestään kirjoitettuja juttuja, vaan painaa eteenpäin omaa juttuaan, ja nauttii siitä, kiekkolegenda pohti.

− Kaikillahan menee hienosti, kun homma sujuu, mutta kun tulee vaikeampia jaksoja, niin silloin rennosti ottavat pelaajat pärjäävät usein paremmin, sillä he eivät stressaa liikaa.

"Kaikki tekeminen tulee häneltä niin vaivattomasti, eikä hän tarvitse montaa paikkaa maalin tekemiseen"

Laineeseen Selänne oli ehtinyt tutustua jo hieman syksyn 2016 World Cupin yhteydessä, mutta Raumalla he pääsivät yhdessä jäälle.

- Mielenkiinnolla odotin, että pääsin näkemään hänen tekemistään. Patrik on vakuuttanut minut. Pääsin tutustumaan häneen ja hänen perheeseensä hieman jo World Cupin aikaan, ja he ovat mukavia ihmisiä.

Teemu Selänne pääsi Raumalla pelaamaan Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa.
Kuva © Tomi Natri/Liiga

- Hänellä on saman tyylinen pieni virnistys ja huumori tuolla jäällä kuin itselläni aikanaan. Hän on myös miehistynyt selvästi.

Lehdet ovat kirjoittaneet tänä vuonna runsaasti niin Laineen kuin muidenkin nuorten kiekkoilijoiden innostuksesta pelikonsoleilla pelaamiseen. Selänne antoi aiheesta maltillisen mielipiteen.

- Ehkei se pleikkarin pelaaminen ole paras mahdollinen esimerkki nuorille, mutta eipä se ole häntä haitannut. Jokainen tanssii tyylillään ja se mikä toimii, niin siitä pitää pitää kiinni.

Hyväntekeväisyystapahtuma oli erittäin onnistunut kokonaisuus

Itse hyväntekeväisyystapahtuma oli Selänteen mieleen. Puitteet saivat kiitoksensa, vaikka yli 700 NHL-maalin mies jäikin ottelussa ilman osumia. Ottelun jälkeisessä taitolaukauskisassa hän tosin merkkautti illan parhaan suorituksen.

- Tapahtuma oli hieno ja aivan viimeisen päälle toteutettu. En pääse täällä päin usein käymään, joten kokemus oli miellyttävä. WHA-mestarien noteeraaminen oli hieno lisäjuttu.

- Olin viimeksi ollut jäällä kamat päällä Hall of Fame -ottelussa Torontossa viime vuoden marraskuussa, joten tämä on aika harvinainen harrastus minulle nykyään, Selänne nauroi.

Selänne viettää perheineen kesäisin usein aikaa Suomessa, ja niin on tänäkin vuonna.

- Elokuun lopussa matkaamme takaisin kotiin, joten vielä muutama viikko vierähtää tässä Suomessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle