Sebastian Dyk: "IFK ei ehdottomasti ole kriisissä − meillä on paljon käyttämätöntä potentiaalia"

LIIGA / Haastattelu
Sebastian Dyk oli perjantaina vaisun IFK:n parhaimmistoa Pelicansia vastaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen

HIFK:n puhdas 0−3-tappio Pelicansille veti Sebastian Dykin vakavaksi, mutta ruotsalainen kiistää, että HIFK olisi kriisissä.

− Emme missään nimessä ole kriisissä. Meillä on tosi hyvä joukkue. Toki haluaisimme olla korkeammalla ja pelasimmekin esimerkiksi sarjajohtaja Tapparaa vastaan viime lauantaina todella tasaisen pelin. Meillä on paljon potentiaalia parantaa peliämme, arvioi Dyk.

Perjantaina HIFK hävisi Pelicansille avauserän 0−2. Dyk kieltää, etteikö joukkue olisi ollut hereillä.

− Pelicans pelasi paremmin kuin me ja sai yliotteen maaleillaan. Me teimme paljon virheitä emmekä pelanneet, kuten piti. Jouduimme liiaksi puolustusalueelle emmekä olleet pelissä tarpeeksi mukana.

Kahta jälkimmäistä erää Dyk arvioi selvästi paremmiksi IFK:n näkökulmasta, muttei maalinteko ottanut onnistuakseen.

− Toisessa erässä olimme paljon parempia. Loimme lukuisia maalintekopaikkoja, muttemme saaneet mistään kiekkoa Pelicans-maaliin. Myös kolmas erä oli melko hyvä, joskin maalintekopaikkoja loimme siinä toista erää vähemmän.

Huomenna HIFK matkaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Dyk uskoo, että silloin helsinkiläiset pelaavat ehjän 60-minuuttisen.

− Meidän pitää olla alusta alkaen mukana pelissä. Hyvän puolustamisen kautta saamme hyökkäyspelimme käyntiin. Sitä kautta saamme uskoa omaan tekemiseemme. Jos pelaamme omaa peliämme, olemme todella hyviä − muussa tapauksessa olemme ihan ulkona pelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle