Sebastian Aho hämmästeli uskomatonta käännettä – "Aivan mahtava tarina, tulen varmasti muistamaan tämän loppuelämäni"

NHL / Haastattelu
Sebastian Aho oli Hurricanesin tukipilareita vaikealla hetkellä.
Kuva © Getty Images

Lauantain ottelu Toronto Maple Leafsin ja Carolina Hurricanesin välillä jää historiankirjoihin ehdottomana klassikkona. Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho oli itsekin hämmästynyt tapauksesta, jossa torontolainen jääkonekuljettaja torjui voiton hurrikaaniryhmälle.

– Koko elämäni olen ollut jääkiekon kanssa tekemisissä, enkä ole ikinä ollut kokemassa tällaista tai mitään vastaavaa, Aho kertoi ottelun jälkeen.

– Aivan mahtava tarina, tulen varmasti muistamaan tämän loppuelämäni.

Hurricanesin voitto oli ennen kaikkea väkevä näyttö joukkueena pelaamisesta. Aho oli suuressa roolissa, kun joukkueen ainoaksi vaihtoehdoksi jäi pitää kiekkoa itsellään ja pyrkiä hyökkäämään.

– Vaikka oltiin maalin johdossa päätöserään lähtiessä, tiesimme ettei tule olemaan helppoa pitää maalia puhtaana. Aivan huikeaa, miten puolustimme joukkueena ja kaveri nappasi siitä muutaman huikean torjunnan, Aho virnisti.

– Sanoimme hänelle vain, että nauti ja pidä hauskaa. Mitäpä siinä muuta voi tehdä ja hyvinhän hän pelasi, Aho kertoi joukkueensa neuvoista 42-vuotiaalle David Ayresille.

"Ylivoimalla olen päässyt rätkimään ripareita ja räkämaaleja"

Varjopuolena mieleenpainuvassa illassa oli Hurricanesin tšekkivahdin Petr Mrázekin loukkaantuminen, kun hän törmäsi rajusti kotijoukkueen voimahyökkääjään Kyle Cliffordiin.

– Oli toki vähän hurjannäköinen tilanne, toivottavasti Mrázekilla on kaikki kunnossa. Kyllä siinä säikähti kaverin puolesta.

Omaa peliään Aho kommentoi onnistuneeksi. Miehen tilille kirjattiin yksi syöttö ja ja liki 20 minuuttia jääaikaan. Iltaan mahtui myös tukku maalipaikkoja ja läpiajo.

– Pelasimme hyvää peliä tasakentällisin tänään. Kenttämme pelasi heidän kärkiketjuaan vastaan ja saimme luotua enemmän paikkoja. (TeuvoTeräväinen ja (AndreiSvetšnikov auttoivat hyvin vieressä.

Aho on ollut runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla yksi NHL:n tehokkaimpia pelaajia, ja oululaisella on kasassa jo 35 maalia. Tämän ottelun syöttöpisteen myötä Ahon pisteputki venyin jo 12 ottelun pituiseksi. Mistä näin hyvä vire on peräisin?

– Moni asia vaikuttaa, kuten hyvät ketjukaverit. Ylivoimalla olen päässyt rätkimään ripareita ja räkämaaleja. Yritetään jatkaa samaan malliin, Aho kertoo lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle