Santtu Kinnunen ei aliarvioi superyllättäjä KooKoota − "Olin pari peliä hankaluuksissa paineen kanssa"

LIIGA / Haastattelu
Santtu Kinnunen on valmis pudotuspeleihin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappara selvitti tiensä jälleen kerran Liigan mitalipeleihin. Puolustaja Santtu Kinnunen uskoo joukkueensa oppineen puolivälieristä ja olevan nyt valmis mittelemään mestaruudesta. Myös Ilveksen läsnäolo neljän parhaan joukossa lämmittää.

Tappara eteni Liigan välieriin kukistamalla hallitsevan Suomen mestarin Lukon puolivälierissä voitoin 4−1. Puolustaja Santtu Kinnunen kertoi, millaisten vaiheiden jälkeen paikka neljän sakissa aukesi.

− Tavoite on aina mennä niin pitkälle kuin mahdollista. Omalla sinnikkyydellämme ja sietokyvyllämme olemme tulleet tähän asti. Vaikka välillä tuli huonojakin hetkiä, varsinkin Lukko-sarjassa, niin emme laittaneet päätä pensaaseen. Emme heittäneet hanskoja tiskiin.

Vaikka numeroiden valossa Tappara näytti menevän helposti jatkoon, totuus oli kuitenkin ilmeisen erilainen.

− Lukko antoi kovaa painetta ja olimme ensimmäisissä peleissä hankaluuksissa sen kanssa ja katsoimme paljon klippejä siitä, miten pääsemme sen alta pois. Alivoimamme oli 100-prosenttista ja ylivoimakin huippuluokkaa. Erikoistilanteet ratkaisivat suuren osan peleistä.

– Maalinteon tehokkuus ja maalivahtipeli olivat myös hyvällä tasolla. Maalivahtimme takasi meille sen, että pystyimme kamppailemaan voitoista, Kinnunen kiittelee.

Puolustajan pudotuspelitaival on sujunut toistaiseksi miehen omien sanojen mukaan kaksijakoisesti, mutta otteet ovat parantumaan päin.

− Isot pelit maistuvat keväällä. Näitä varten treenataan kesällä kovaa.

– Henkilökohtaisesti olin pari peliä hankaluuksissa paineen kanssa. En tiedä oliko kyse jännityksestä vai enkö vaan saanut pelaamisesta kiinni. Kaksi viimeistä peliä olivat taas sitä omaa pelaamista. Perusjutuilla pääsin kiinni ja sitä kautta sain Itsevarmuutta lisää, Kinnunen arvioi.

Tamperelainen unelmakevät

Tappara kohtaa välierissä yllättäjä KooKoon, joka voitti toisen sensaatiojoukkueen Jukurit puolivälieräsarjassaan.

− On hieno juttu, että he pääsevät ensimmäistä kertaa välieriin ja vielä tosi hyvällä pelaamisella. Tulee kova sarja, heillä on peleistä tuntumaa. Emme vielä ole katsoneet heidän pelaamistaan, mutta huomenna selviää enemmän.

– Hurmos on varmasti päällä siellä. He haluavat samalla tavalla loppuotteluihin kuin mekin, Kinnunen muistuttaa.

Vaikka Tappara on pudotuspelien kestomenestyjä ja kouvolalaisille välieräpaikka on liigahistorian ensimmäinen, ei asetelmaan pidä tuudittautua.

− Ihan vaan peli kerrallaan. Ei pidä mitenkään miettiä kumpi on ollut useammin välierissä. Molemmat ovat tehneet ison työn päästäkseen tähän pisteeseen.

Tamperelaisjoukkueet pelaavat tällä kaudella ensimmäiset pudotuspelinsä Nokia Arenalla. Tuleva MM-kisapyhättö on palvellut käyttäjiään hyvin.

− Tosi hyvin on toiminut! Hyvää fiilistä ja hienoa on pelata siellä. Halli on upea ja uskon, että saamme välieriin enemmän porukkaa kuin puolivälieriin. Heitä kohtaan iso arvostus, jotka ovat jaksaneet kannustaa näin pitkälle kevääseen, Kinnunen sanoo.

Tapparan ohella myös Ilves nähdään tällä kaudella mitalikamppailuissa. Tupsukorvat ovat välierävaiheessa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2001, jolloin joukkue nappasi pronssimitalit.

− Tampere on iso kiekkokaupunki. Ihmiset seuraavat ja elävät jääkiekkoa. Olisi kannattajanäkökulmasta unelma, että tulisi paikallisfinaalit, Tappara-puolustaja Kinnunen tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle