Sanni Vanhasen ratkaisuhetkien jännitys vaihtui suureen iloon − "Tässä pelissä jokainen meistä oli sydämellä mukana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sanni Vanhanen ja Pauliina Salonen juhlivat onnistumista.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tyttöleijonat kampesi itsensä vaikean alkuturnauksen jälkeen Tšekin ohi välieriin. 3−2-voitto irtosi puolivälierässä dramaattisten vaiheiden jälkeen. Suomen tähtihyökkääjä ja toisen maalin tekijä Sanni Vanhanen kiitteli joukkueen taisteluilmettä.

− Tässä pelissä jokainen meistä oli sydämellä mukana ja seisoi joukkueen takana kävi mitä kävi. Näkyi, että nautimme myös pelistä. Pystyimme myös fyysisesti antamaan kaikkemme.

Ottelun voittomaaliksi jäänyttä osumaa tarkisteltiin pitkään videolta. Lopulta tilanteessa ei tulkittu olleen maalivahdin häirintää ja Suomi pääsi tuulettamaan.

− Vähän siinä kyllä jännitti ja tärisytti, Vanhanen myönsi muistellessaan Pauliina Saloselle merkattua osumaa.

Monessa jääkiekon saralla mukana ollut 17-vuotias Vanhanen säteili iloa voiton jälkeen.

− Olen tosi ylpeä joukkueesta. En muista, milloin viimeksi olisin ollut näin onnellinen pelin jälkeen. Tästä saa nauttia ainakin tämän illan.

Perjantai on MM-kisoista välipäivä ja lauantaina välierässä Tyttöleijonat kohtaa Kanadan. Alkulohkossa kyyti oli kylmää, mutta viikonloppuna on uusi ottelu.

− Meillä on mahdollisuutemme, emmekä lähde häviämään sitä peliä. Siinä on mahdollisuus saada finaalipaikka ja kyllä me sen haluamme.

Suomen peli-ilme ja kaikki tekeminen muuttui tosipaikassa kuin nappia painamalla.

− Ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin voittaa tämä peli. Se varmasti sytytti jokaisen ihan itsestään. Tämä oli pakkovoitto, tätä ei voitu hävitä, Vanhanen uhkui.

Tyttöleijonat ja Kanada iskevät yhteen lauantain jälkimmäisessä välierässä kello 21.

» Lähetä palautetta toimitukselle