Sanni Vanhanen iski HIFK:lle kultaa viimeisellä minuutilla − "Ajattelin ensin, että ehkä menemme jatkoajalle ja voitamme siellä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Vanhanen iski HIFK:lle voittomaalin ottelun loppuhetkillä.
Kuva © Aleksi Koskinen

Emmi Rakkolainen oli iskenyt Kiekko-Espoon 2−2:een Naisten Liigan kolmannen finaalin toiseksi viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla. HIFK tarvitsi siis voittoon ja mestaruuden varmistamiseen vielä yhden kihauksen lisää.

Esiin astui 17-vuotias Sanni Vanhanen, joka luritti kiekon ohi espoolaisten maalivahti Tiia Pajarisen. Kellossa oli tuolloin jäljellä vain reilut 30 sekuntia.

− Ainakin uran tärkein maali! Ei sen hieno tarvinnut olla, kunhan meni sisään, Vanhanen hehkutti jääntasolla mestaruusjuhlissa.

Päätuomari Anniina Nurmi kävi katsomassa illan aikana usemmankin osuman videolta. Niin myös Vanhasen osuma joutui syyniin.

− Olin varma, että se oli maali. Tuomareista en tiennyt, hyväksyvätkö he sitä. Näin, että kiekko kävi maalissa.

Rakkolaisen osuman tultua Vanhasenkin mieli oli vielä toisenlainen.

− Ajattelin ensin, että ehkä menemme jatkoajalle ja voitamme siellä. Onneksii pystyimme vielä 60 minuutin sisällä tekemään voittomaalin, Vanhanen kertasi.

Naisten Liigan mestaruus ratkesi HIFK:n miesten Liiga-areenalla Nordenskiöldinkadulla yli 1 300 silmäparin edessä.

− Ihan huikeaa, että pääsimme tänne pelaamaan ja pystyimme voittamaan täällä mestaruuden. Onhan tämä unelmaa, Vanhanen hymyili.

Vaikka HIFK oli läpi pudotuspelien ylivoimainen eikä se hävinnyt kolmen sarjan aikana kertaakaan, oli tiistai-iltana perhosia vatsassa.

− Tänään jännitti aika paljon, pakko myöntää. Oli kuitenkin mestaruus katkolla, tällainen halli ja yleisö. Ei ole ikinä ollut Naisten Liigassa tällaista.

Vanhanen valittiin Naisleijonien joukkueeseen huhtikuun alussa alkaviin MM-kisoihin. Arvoturnaus ei rajoita Suomen mestaruusjuhlia tai vaikuta niiden pituuteen.

− Katsotaan sitä sitten, kun tässä päivät kuluvat, ensimmäisen ison mestaruutensa voittanut nuori tähti virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle