Sanni Vanhanen harmitteli Suomen terävyyden katoamista − "Vastustaja saa pitkiä pyörityksiä ja meidän on vaikea päästä sieltä pois"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sanni Vanhanen näytti osaamistaan ruotsalaisten keskellä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi hävisi tyttöjen MM-kisoissa kolmannen kerran peräkkäin suurinumeroisesti. Keskiviikkona lohkovaiheen päätöspelissä löylytyksen antoi Ruotsi numeroin 1−6.

− On tämä turnaus ja peli ollut nousujohteista, mutta jäljessä olimme vielä. Vastustaja saa pitkiä pyörityksiä ja meidän on vaikea päästä sieltä pois, analysoi Suomen tähtihyökkääjä Sanni Vanhanen tuoreeltaan.

Sanni Vanhanen odottaa puolivälierässä Tyttöleijonien tekevän kovaa töitä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi pystyi painamaan pelin Ruotsin päätyyn ensimmäisen kymmenen minuutin ajan, mutta sitten suunta kääntyi. Vanhanen ei löytänyt suoralta kädeltä syytä hallinnan menettämiselle.

− En tiedä oikein. Varmaan kuorman myötä terävyyskin lähtee. Peli pitäisi vaan pystyä pitämään terävänä koko ajan.

Puolivälierä on vuorossa heti torstaina. Silloin tuloksella on ensimmäistä kertaa todella merkitystä, sillä tappiolla kutsuu sijoitusottelu. Voitto takaisi paikan neljän joukossa ja mahdollisuuden mitaliin.

Löytyykö tiikerinsilmä huomiselle?

− Pakko se jostain on kaivaa, mutta nyt kyllä harmittaa aika paljon. Jotain on tehtävä, ettei tällaisia pelejä enää tule, Vanhanen sanoi.

HIFK:ta edustava Vanhanen oli ennen MM-kisoja noin kaksi kuukautta sivussa pelikentiltä loukkaantumisen takia. Nyt vamma ei enää vaivaa. Joukkuetta sen sijaan vaivaa tehottomuus. Vanhanen itse teki Suomen ainoan maalin Ruotsi-pelissä.

− Olen normaalissa pelikunnossa. Kaksi ensimmäistä peliä olivat enemmän puolustamista, mutta kyllä se tästä lähtee, kun pystyy pelaamaan kiekolla enemmän. Huomenna on taas peli. Ihan ok on mennyt ja paikkoja tulee koko ajan enemmän. Yksi maali per peli ei kuitenkaan riitä.

Resepti Tšekki-puolivälierään oli yksinkertainen.

− Usko joukkueeseen ja kova työnteko, antoi Vanhanen teeseiksi puolivälierään.

Suomi ja Tšekki pelaavat puolivälieränsä torstaina kello 17 alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle