Samuli Vainionpää onnistui vihdoin maalinteossa – ”Maistuisi tänäänkin”

LIIGA / Haastattelu
Samuli Vainionpää aiheuttamassa maskia Ilveksen maalille.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lokakuussa Ilveksestä TPS:n riveihin siirtyneelle Samuli Vainionpäälle vanhan seuran kohtaaminen entisessä kotikaukalossa oli hiukan normaalia erikoisempi. Hän pystyi kuitenkin pelaamaan vahvasti ja onnistui katkaisemaan todella pitkän maalittoman putkensa.

Samuli Vainionpäällä oli takanaan peräti 33 ottelun maaliton putki liigaotteluissa, kun TPS saapui Ilveksen vieraaksi. Hän sai kuitenkin  putken katkaistua Hakametsässä, kun hän ohjasi Josh Kestnerin laukoman kiekon ohi Ilveksen maalissa torjuneen Eetu Mäkiniemen. Vainionpää myönsi maalittomuuden alkaneen jo hiukan vaivata.

− Olihan se hyvä saada hoidettua pois, onhan tässä vähän aikaa maaleitta mentykin. Ei tässä nyt yöunia olla sen takia menetetty, korkeintaan pikku painajaisia nähty. Pikkuisen ovat jo pelikaverit alkanut kuittailemaankin, nyt hiljenee ainakin ne jutut, Vainionpää kertoi.

Ennen eilistä ottelua mediassa kuhistiin Raimo Helmisen kohtaamisesta kasvattiseuransa kanssa. Kokeneeseen valmentajaan tilanne ei millään tavalla vaikuttanut, mutta Vainionpää myönsi tunteneensa ennen peliä erilaista jännitystä. Tämä ei kuitenkaan miehen otteissa näkynyt, vaan hän pystyi omalla energisellä pelaamisellaan auttamaan joukkuetta.

− Kyllähän vanhan joukkueen kohtaaminen tuo sellaisen lisäbuustin pelaamiseen, varsinkin vielä Hakametsässä pelatessa. Kyllä se itselleni oli hiukan erilaisempi peli. Vähän siinä suutakin soitettiin puolin ja toisin, muttei mitään ihmeellistä. Raipesta ei kyllä mitään huomannut pelin aikana, että häneen olisi Ilves jotenkin vaikuttanut, hyökkääjä vakuutti.

TPS teki kaksi ensimmäistä maaliaan välittömästi ylivoimatilanteiden päättymisen jälkeen. Vainionpäälle tämä ei tullut yllätyksenä.

− Meillä pyöri jo niiden ylivoimien aikana peli niin hyvin, että se oli sellaista normaalia jatkumoa. Tasakentällisin peli vähän ailahteli, tilanteita tuli molempiin päätyihin. Kolmas erä oli meiltä ehkä se paras. Aika rikkonainen peli oli, tuli paljon jäähyjä. Sekin varmaan sekoitti rytmiä. Molemmat veskarit olivat loistavia, onneksi peli kääntyi lopulta meille.

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo heti tänään, tällä kertaa Turun Gatorade Centerillä. Vainionpää odottaa yhtä tiukkaa taistelua tällekin päivälle.

− Tänään on hyvä jatkaa siitä, mihin Tampereella jäätiin. Otetaan eilisen kolmannen erän hyvä meininki heti alusta. Varmasti tulee kova matsi, täysi taistelu käydään jälleen voitosta.

Voimahyökkääjä toivoo onnistuvansa maalinteossa hiukan useammin, ehkä jo tänään.

− Toivottavasti ei tarvitse odotella yhtä pitkään, maistuisi maali tänäänkin!

» Lähetä palautetta toimitukselle