Samuel Tilkanen luottaa HIFK:n peliin − ratkaisija Karjalainen on löytänyt rauhallisuutta pelaamiseensa

LIIGA / Haastattelu
Samuel Tilkanen johti HIFK:n peliä toisessa puolivälierässä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
HIFK tasoitti puolivälieräsarjan TPS:ää vastaan 4−3-jatkoerävoitolla. Joukkueen virkaatekevänä päävalmentajana toiminut Samuel Tilkanen korosti luottoa omaan tekemiseen.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen on koronatartunnan takia sivussa joukkueen toiminnasta. Hän pitää kuitenkin säännöllisesti yhteyttä muuhun valmennusryhmään. Kimmo Kuhta on hypännyt katsomosta penkin taakse Peltosen poissaolon ajaksi.

− Ei roolitus muuten ole muuttunut, paitsi että nyt minä peluutan hyökkääjät, normaalisti se on Villen tehtävänä, Samuel Tilkanen kommentoi pelinaikaisia roolituksia.

HIFK nousi varsinaisella peliajalla kolme kertaa tappioasemasta tasoihin. Tilkanen korostaa luottoa omaan pelitapaan.

− Luotettiin koko ajan peliin, vaikka oltiin muutaman kerran perässä. Keskiviikkona mietitään, mitä voidaan tehdä paremmin, että voitetaan Turussa.

HIFK voitti ottelussa laukaukset 67−29 ja kohti menneet 37−13.

− Peli on tiukkaa, vaikka laukaukset voitettiinkin. Tiukkaa puolustamista peli on siitäkin huolimatta. Sitä se tulee olemaan jatkossakin, emmekä voi mennä laukausten taakse jatkossakaan.

Tilkanen näki suurimman eron Turun ja Helsingin otteluilla oman joukkueensa pelitasossa:

− Sillä lailla erilainen peli, että meiltä selvä parannus Turun peliin.

HIFK:n ratkaisumaalin iski puolustaja Miro Karjalainen. Maali oli isokokoiselle puolustajalle pudotuspeliuran ensimmäinen. Runkosarjassa hän osui tällä kaudella kahdesti tolppien väliin, Ilvestä vastaan lokakuussa ja Sportia vastaan joulukuussa.

− Varmaan menee kärkeen tärkeimpien maalieni listalla, Karjalainen myöntää.

HIFK:n pukukopissa oli hieno tunnelma voiton jälkeen, mutta Karjalaisen mielestä harvinainen ratkaisija ei tehnyt sitä erityiseksi:

− Hirveä älämölö oli kopissa. Ei sillä ole väliä kuka ratkaisee, kyllä se aina on samanlainen fiilis.

Karjalainen nahisteli pelin kuluessa TPS:n Jack Rodewaldin kanssa ja molemmat joutuivat kahdeksi minuutiksi istumaan.

− Parempi vain ettei löydy vakituisempaa tanssiparia. Pitää olla kuitenkin fiksu. Fyysisyys on osa peliäni, mutta järkeä pitää olla.

Karjalainen on sitä mieltä, että hän on järkevöittänyt peliään vuosien mittaan.

− Olen löytänyt keinot pitää itseni kurissa. Jos tuntuu, että alkaa mennä tunne yli, on parempi ajatella muuta 10-15 sekuntia.

» Lähetä palautetta toimitukselle