Sampo Ranta sai tikkejä leukaan ja käytöskympin − "Ammuin kiekkoa maalille ja sitten tuli jo mailaa päähän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sampo Ranta otti osumaa Kanadaa vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Nuorten Leijonien hävittyä rumasti 5-0 Kanadalle hyökkääjä Sampo Ranta ei löytänyt selitystä heikolle alulle. Mies oli myös mukana erikoisessa tilanteessa, jossa hän sai käytöskympin lauottuaan kiekkoa maalia kohti ja samalla kanadalaisen mailaa kasvoihin. Korkeasta mailasta ei annettu rangaistusta.

Suomi hävisi lauantai-iltana välieräkamppailunsa Kanadalle rumasti 5-0. Suomen nelosketjun hyökkääjä Sampo Ranta otti avauserässä osumaa kasvoihinsa, kun hän oli ensin laukonut paitsiovihellyksen jälkeen kohti Kanadan maalia. Laukauksesta tuomittiin käytöskymppi, mutta korkeasta mailasta ei jaettu rangaistuksia.

− Tuomari oli viheltänyt paitsion siinä vaiheessa. Hallissa oli kauhea melu niin en kuullut mitään. Ammuin sitten kiekkoa maalia kohti ja seuraavaksi tulikin jo mailaa päähän. Outo tilanne, jälkeenpäin harmittaa, että sain siitä kympin, Ranta kertaa tilannetta.

− Ymmärsin, että siitä vedosta se rangaistus tuli, kun käytiin tuomarin kanssa keskustelu. Se oli ehdoton, että käytöskymppi tulee. Yritin puolustella kertomalla, että en kuullut vihellystä. Käytiin pistämässä leukaan tikit ja mentiin boksiin. Harmittava se oli, mutta ei se peliä muuttanut.

Itse ottelussa Suomi sai karmaisevan alun, kun Kanada karkasi neljässä minuutissa jo 3-0-johtoon. Huonoon alkuun Ranta ei löytänyt selviä syitä.

− Ne tuli kovaa heti alusta, ei oltu niin valmiita kuin piti olla. Ne löi neljään minuuttiin kolme häkkiä ja sen jälkeen jouduttiin jahtaamaan peliä. Ei saisi käydä noin, että annetaan tuommoinen etumatka noin hyvälle vastustajalle.

− En osaa sanoa, minkä piikkiin se menee. Tuntui, että valmistauduttiin kyllä hyvin. Sitten vaan kun mentiin kentälle, ei oltu valmiina vastaamaan niiden huutoon. Noin tasokasta jengiä vastaan ei ole helppo tulla takaa ohi. Kyllä tämä meidän omaan piikkiin menee, Ranta harmittelee.