Sami Lepistö Jokereiden tiistain ottelusta: "Tilanne on nyt vähemmän tukala"

KHL / Haastattelu
Jokereiden puolustaja Sami Lepistö oli tyytyväinen tiistain otteluun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistain neljännesvälieräottelu oli Jokereiden paras peli ottelusarjassa Dinamo Moskovaa vastaan. Helsinkiläiset raapivat voiton 2-1 ja vievät sarjan Moskovaan. Heillä on selvät sävelet tulevaan otteluun.

Jokerit pelasi tiistaina viidennen konferenssipuolivälieränsä Dinamo Moskovaa vastaan Helsingissä. Ottelu päättyi Jokereille 2-1, joten kuudes neljännesvälierä pelataan torstaina Moskovassa. Helsinkiläisjoukkueen varakapteenin Sami Lepistön mielestä peli oli ottelusarjan paras ja kyseinen peli kuvastaa koko sarjaa.

− Olimme aktiivisia ja luistelimme. Saimme kiekonmenetyksiä vastustajalta keskialueella ja käänsimme pelin. Menimme hyvällä paineella, eikä tullut turhia kiekonmenetyksiä, mistä vastustaja rankaisee. Dinamo ottaa takakarvaamalla kiekon pois ja lähtee vastahyökkäykseen.

− Pystyimme pitämään vastustajan pitkään nollassa ja saimme ensimmäisen maalin, mikä oli tärkeää tämän ottelun kannalta. Kaverilla oli aika hyvä paikka lopussa. Onni oli meidän puolella siinä tilanteessa, mutta saimme voiton varsinaisella peliajalla, Lepistö kommentoi ottelun jälkeen.

Parannettavaa on kuitenkin ylivoimapelissä, sillä Jokerit ei ole saanut yhtään maalia aikaiseksi pudotuspeleissä Dinamoa vastaan. Parantamista on myös Lepistön mukaan pelin lopussa. Vastustajalle ei voi antaa mahdollisuuksia maalintekoon, koska joukkue usein hyödyntää paikat.

− Aika surullista, että yhtään maalia ei olla tehty ylivoimalla, vaikka olemme saaneet hioa sitä paljon. Kuitenkin pelattiin tänään parasta ylivoimaa tässä ottelusarjassa.

− Ensimmäisessä ylivoimassa oli paljon yritystä, liikkumista ja hyviä aihioita, mutta kiekko ei mennyt sisään. Olen positiivinen sen suhteen, että alku oli hyvä. Kahden miehen ylivoimalla pitää kuitenkin pystyä parempaan.

Dinamolla on vahva kärki, joka pystyy luomaan maalintekopaikat. Moskovalaiset hidastavat pelin omaan vauhtiin sopivaksi ja he ovat saaneet paikkoja ylivoimalla, tasakentällisin sekä alivoimalla. Lepistön mukaan Jokerit on hallinnut pelejä pääosin.

Jokereilla oli pitkä tappioputki Dinamoa vastaan. Se kuitenkin murrettiin perjantaina toisessa neljännesvälieräottelussa. Vastustaja on ollut parempi ja helsinkiläisillä on ollut vaikeuksia pelata Dinamoa vastaan, mutta vain voitot merkitsevät.

− Tilanne on nyt vähän vähemmän tukala, kun ollaan lähempänä ottelusarjan tasoittamista. Meillä on veitsi kurkulla vielä seuraavassakin peleissä, mutta on pakko voittaa. Jos olisi tullut takkiin, kausi olisi nyt paketissa. Mitään ei olla vielä voitettu, mutta mennään yksi peli kerrallaan ja pelataan niin hyvin kuin pystytään, puolustaja sanoo.

Jokereilla on tuntunut olevan peli-ilme kadoksissa neljännesvälierien aikana, mutta Lepistön mukaan näin ei kuitenkaan ole. Joukkueelle on sattunut muutamia virheitä, mistä vastustaja on tehnyt maaleja aikaisemmissa peleissä. Tiistaina sellaisia virheitä ei sattunut.

Jokerileirissä on selvät sävelet seuraavaan otteluun. Isoja muutoksia ei ole luvassa, mutta ylivoima pitää saada kuntoon ja tavalla tai toisella kiekko maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle