Sami Laakso näki kapteenina LeKin romahduksen, nyt hän on valmennuksen apuna uuden nousun alkaessa − "Tarvitsimme sitä pientä šokkia, joka konkurssi meille oli"

Suomi-sarja / Haastattelu
"Se on siinä", tuumasi valmentajaksi hypännyt Sami Laakso.
Kuva © Jarno Hietanen
Sami Laakso on nähnyt LeKin kanssa paljon. Entinen kapteeni ja luottohyökkääjä ja nykyinen valmennuksen jäsen on luottavainen sen suhteen, että Lempäälässä on hyvät puitteet jatkaa Suomi-sarjassa hyvällä tiellä.

LeKin valmennukseen kuuluva Sami Laakso oli vielä juhlahumun keskellä, kun tavoitimme hänet Suomi-sarjanousuun johtaneen ottelun jälkeen. Lempääläläiset niittasivat HC Giantsin verkkoon peräti 15 maalia.

− Fiilis on vähän jopa outo. Olemme tätä määrätietoisesti rakentaneet ja loimme tälle kaudelle menestyksen portaat. Kausi on ollut niiden päämäärätietoista kontrollointia. Olemme onnistuneet pelaamaan paineistetuissa tilanteissa hyvin. Ei tätä vielä oikein tajua! LeKi-yhteisökin näyttää olevan vahva. Sen huomasi tuolta yleisöstä, Laakso tunnelmoi.

Vuoteen 2020 itsekin kiekkoillut Laakso, 30, on ollut tämän kauden ajan mukana saukkopaitojen valmennuksessa.

− Kun päävalmentaja Sulosen Mikko soitteli, niin tuli fiilis, että tämä homma on hyvissä käsissä. Sulonen ja Juha Taponen ovat sellainen parivaljakko valmennuksessa, että oksat pois. Vaikka itse olenkin välillä vähän hölöttäjä, niin jätkät ovat antaneet tilaa ja olen voinut tuoda juttuni mukaan. Tiimimme on toiminut. Pelaajat nauttivat siitä, että koutsit ovat osa laumaa, Laakso kiitteli.

Suomi-sarjanousu maistui hyvältä.
Kuva © Jarno Hietanen

Laakso pitää LeKin Suomi-sarjanousua hienona juttuna, mutta arvottaa luotua kulttuuria ja pohjaa myös erittäin korkealle.

Perustukset kunnossa

Lempääläläisen jääkiekon tulevaisuus näyttää valoisalta. Entinen keskushyökkääjä ja LeKi-kapteeni joutui lopettamaan uransa liian varhain.

− Olisihan itsellä yhä suurin himo olla jään puolella, mutta loukkaantumiset ovat sitä tasoa, ettei se ole realistista. Olen yrittänyt ammentaa positiivisen kautta jätkille ja ehkä olen jotain kokemuksiakin pystynyt tuomaan. Pyrin tuomaan läsnäoloa ja positiivisuutta – eli vähän samoja asioita kuin toin kapteeninakin.

Sulosen ja Taposen johdolla LeKissä keskitytään nyt oikeisiin asioihin. Myös pelillinen puoli oli kunnossa kauden ratkaisuhetkillä.

− Valmennuskaksikko on oivaltanut, että heidän tärkein tehtävänsä on auttaa pelaajia. On ollut helppo olla siinä junassa mukana. Lähdimme tänäänkin sillä asenteella, että olemme käyneet pelissämme asiat läpi. Lähdimme sen hallinnan tunteen kautta, mitä olemme näissä karsinnoissa pyrkineet pitämään, Laakso kertasi.

Muutama vuosi sitten LeKi pelasi vielä Mestiksessä, mutta tyhjentynyt rahakirstu pakotti lempääläläisseuran II divisioonaan ja siten uudistumaan liki kokonaan.

− Tähän on nyt valettu niin hieno perusta niin joukkueeseen, pelaamiseen kuin yhteisöönkin, että on tosi hyvä jatkaa. Taustajoukot ovat painaneet äärettömän paljon hommia. Tarvitsimme sitä pientä šokkia, joka konkurssi meille oli. Se nosti esiin yhteisöllisyyden, jonka myötä löytyi vastuunkantajia taustoille. Meillä on ensi kaudeksi valmis paketti Suomi-sarjaan, lupasi Laakso.

» Lähetä palautetta toimitukselle