Sama kaava nosti jälleen päätään HIFK:lla − Jarno Pikkarainen myöntää: "Kyllä siitä pitää olla huolissaan"

LIIGA / Haastattelu
Jarno Pikkaraisen HIFK kärsii maalinteon tehottomuudesta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

HIFK laukoi kolmannessa ottelussaan putkeen 66 kertaa, joista tällä kertaa maalia kohti meni 42. 

Toisessa erässä Pelicansia vastaan HIFK pakotti Tomi Karhusen torjumaan peräti 20 kertaa. HIFK pystyi jälleen luomaan laadukkaita maalipaikkoja, mutta maalinteon tehottomuus on muodostunut helsinkiläisille jo ongelmaksi. 

Kolmessa edellisessä ottelussa vastustajan verkko on heilunut vain kolmen otteeseen. HIFK on tehnyt alkukauden kahdeksassa ottelussa 16 maalia, joka on vähiten koko sarjassa. 

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen, pitääkö maalinteon tehottomuudesta olla jo huolissaan? 

− Kyllä siitä pitää olla huolissaan. Olemme tahkoneet tässä aika paljon. Ehdottomasti siitä pitää olla terveellä tavalla huolissaan. Siihen voimme itse vaikuttaa ja onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja se on se kierre, mikä pitäisi saada käyntiin, Pikkarainen vastasi. 

Pelicans-tappion myötä HIFK pullahti kymmenen sakista pois ja on perjantai-illan kierroksen jälkeen sijalla 12.  

Maalinteon tuska on alkanut jo näkyä pelaajien kehonkielissä. HIFK on alkanut puskea peliä väkisin tappioasemissa ja laukomaan lähes kaikkialta. 

− Se kertoo siitä, ettei ole tullut onnistumisia − totta kai se vähän jähmettää. Silloin vain pitäisi pystyä tekemään kakkoskiekko- ja maskimaaleja, ja vähän likaisempia maaleja. Kyllä siinä on puristamista, sitä ei voi kiistää, Pikkarainen totesi. 

Mitä päävalmentaja voi sitten tällaisessa tilanteessa tehdä? 

Pikkaraisen mukaan hänen pitää oikealla tavalla käsitellä tämän hetkinen tilanne. Hän peräänkuuluttaakin kärsivällisyyttä. 

− Kärsivällisyys on kuitenkin tässä avainsana ja pitää nähdä sieltä (pelistä) ne asiat, joita pystytään parantamaan ja mitkä ovat hyvillä mallilla. Tässä mitataan kärsivällisyyttä ja oikeanlaista lähestymistapaa joukkuetta kohtaan.

HIFK on Pelicansille kärsityn tappion myötä luiskahtanut kolmen ottelun orastavaan tappioputkeen. Sitä se lähtee katkaisemaan huomenna lauantaina Kouvolaan KooKoon vieraaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle