Sam Lofquist on kotiutunut Kouvolaan hyvin ja joukkueen pelitapa sopii hänelle − "Olin vakuuttunut KooKoon tekemisestä jo viime kaudella"

LIIGA / Haastattelu
Sam Lofquist on ottanut paikkansa KooKoon puolustuksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Yhdysvaltalainen Sam Lofquist iloitsi kolmesta sarjapisteestä. Pelit KooKoossa ovat maistuneet hyvin. Itse asiassa mies tiesi haluavansa Kouvolaan jo tovin aikaa sitten.

KooKoo nappasi kolme pistettä TPS:n vieraana maalivahtinsa Oskari Setäsen johdolla, joka nappasi 53 torjuntaa ja päästi taakseen vain yhden osuman.

− Meidän molemmat maalivahtimme pelaavat hyvällä itseluottamuksella, joten tiedämme joka ilta voivamme luottaa heihin, totesi puolustaja Sam Lofquist unohtamatta nuorta Nick Malikia, joka oli keskiviikkona luukkuvahtina.

KooKoo iski avauserässä kaksi maalia ylivoimalla ja kesti toisessa erässä turkulaisten pitkän viidellä kolmea vastaan -ylivoiman.

− Jos ei tee maalia kahden miehen ylivoimalla, ei todennäköisesti voita peliä. Saimme itse tehtyä tänään kaksi ylivoimamaalia ja toivottavasti olemme tehokkaita jatkossakin. Joskus homman loksahtaminen kohdalleen vaatii vain yhden maalin. Molemmat ylivoimakoostumuksemme ovat tehneet hyvää työtä.

Yhdysvaltalainen on ennen tätä kautta pelannut Liigaa vain SaiPassa. Viime kaudella Lofquist piipahti Lappeenrannassa 11 pelin ajan. Ajatus Kouvolaan saapumisesta heräsi jo silloin.

− Olin vakuuttunut KooKoon tekemisestä jo viime kaudella, kun pelasimme heitä vastaan. Meillä vallitsi molemminpuolinen kiinnostus siitä, että tulisin pelaamaan tänne. Kouvola on aina vaikuttanut minusta mukavalta kaupungilta. Olen halunnut tulla tänne siitä lähtien, kun kävin täällä ja onneksi se nyt onnistui.

Lofquist on iskenyt pelaamissaan yhdeksässä ottelussa tehot 3+2=5. Hän on ottanut näkyvää roolia joukkueen takalinjoilla.

Olli (päävalmentaja Salo) on mielestäni huippuvalmentaja aivan kuten muutkin valmennusryhmässämme. Pelityylimme tukee loistavasti omaa peliäni ja olen todella onnekas saadessani pelata tässä joukkueessa.

Puolustaja tuli Liigaan ensimmäistä kertaa kaudella 2014−15 ja viihtyi SaiPassa tuolloin kahden kauden ajan. Sittemmin tie vei niin KHL:ään, Sveitsin pääsarjaan, SHL:ään ja AHL:äänkin. Lofquist on siis nähnyt maailmaa.

− Olin vähän raakile tullessani ensimmäistä kertaa Liigaan. Ryntäilin mukaan hyökkäyksiin ja yritin joka vaihdossa tehdä maalin. Olen kenties hieman fiksumpi pelaaja nykyään. Osaan tunnistaa tilanteita − milloin puolustaa ja milloin hyökätä. Yritän kehittyä joka päivä ja pysyä nuorten pelaajien perässä, sillä he ovat nykypäivänä todella hyviä.

KooKoo on pelannut pirteän alkukauden. Yhdysvaltalainen on hypännyt liikkuvaan junaan onnistuneesti, mutta kuten kaikilla muillakin joukkueilla, myös KooKoolla on vielä kehityskohteensa.

− Joukkueen taitotaso tekee minuun vaikutuksen. Olen tietysti ollut mukana vasta yhdeksän pelin verran, joten on hankala tehdä arviota. Voimme aina puolustaa paremmin ja olla kovempia kaksinkamppailuissa, Lofquist päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle