Salonen palaa luottavaisena maajoukkuetauolta - "Meillä on loistava tunne joukkueessa"

LIIGA / Haastattelu
Salosen mukaan Tapparaa vastaan iskun paikat löytyvät henkiseltä puolelta.
Kuva © Topi Lainio
Neljän ottelun voittoputkessa maajoukkuetauolle lähtenyt Jukurit palaa pelien pariin Tapparaa vastaan. Viime kaudella tamperelaisryhmää edustaneella jukuripuolustajalla on mielessään keinot, joilla voitosta kamppaillaan myös tiistai-iltana.

Jukurit palaa takaisin arkeen maajoukkuetauon jälkeen tiukan kolmen pelin viikon muodossa, kun se kohtaa kotikaukalossaan Tapparan sekä Pelicansin ja vierailee sarjakärki Kärppien vieraana. Tauko tuli Jukureiden valmentaja Juuso Hahlin mukaan neljän ottelun voittoputkessa olevalle mikkeliläisryhmälle tarpeeseen.

− Tauon aikana tehtiin niitä juttuja, mitä tuossa otteluruuhkassa jää tekemättä. Harjoiteltiin hyvin alkuviikko ja loppuviikko huilattiin. Äärimmäisen kova viikko edessä ja isoja pisteitä tarjolla, mutta kuten taukoa edeltäneet otteet osoittivat, niin ollaan valmiita haastamaan joka porukka, Hahl ennakoi.

− Tauon rytmityksellä ja teoilla ennen peliä yritetään päästä kiinni siihen, että oltaisiin heti alkuun valmiina. Sellaista niin sanottua varastoon harjoittelua ei tehdä, enkä tiedä voiko sellaista harrastaakaan. Tuossa kuitenkin on pitkä rupeama alla, niin pitää oikeasti saada levättyäkin.

Tiistaina Jukureiden vieraaksi saapuvan Tapparan peli on hakenut alkukaudesta oikeita raiteitaan, vaikka joukkue parhaimmillaan olikin viiden ottelun voittoputkessa. Vastustajan vaikeudet on tiedostettu myös jukurileirissä ja niihin joukkue pyrkii myös iskemään.

− Tappara on varmasti yksi niistä joukkueista, jossa pelityyli joukkueen sisällä on vuodesta toiseen hyvin samanlainen. Suurin juttu mihin me voidaan iskeä on se, että siellä joukkue ei ole henkisesti läheskään yhtä hyvässä tilassa missä me ollaan. Meillä on loistava tunne joukkueessa, niin se on suurin paikka mihin voidaan iskeä.

Salosen mukaan Tapparan kaatamiseen tarvittavista asioista mikkeliläisryhmä sai oppia jo ennen taukoa, kun se kaatoi JYPin. Kurinalaisen puolustuspelaamisen merkitys korostuu erityisesti.

− Jos me pystytään pitämään Tappara pois laadukkailta paikoilta vaikka eka kymppikin poissa, niin se aiheuttaa turhautuneisuutta. Siellä on ollut vaikeuksia niin CHL:ssä kuin Liigassakin ja se on aina se paikka johon jokainen haluaa sohaista.

− Sama oli Jyväskylässä ja siellä me näytettiin joukkueena erinomainen peli siihen paikkaan. Kaveri turhautui ja heidän pelaaminen meni simppeliksi, jolloin se oli meille helppoa. Siitä lähdetään Tapparaakin vastaan, että viedään pelihuumori heiltä pois, pakotetaan tylsiin ja helppoihin ratkaisuihin sekä jätetään kaikki luovuus heiltä pois. Uskon sen satavan sitten meidän laariin.

Tappara tiedetään kuitenkin vahvaksi joukkueeksi niin puolustus kuin- hyökkäyspäässäkin, joten myös omien paikkojen hyödyntäminen sekä erikoistilanteissa onnistuminen ovat avainasemassa. Plus-merkkisellä erikoistilannepelaamisella voidaan Hahlin mukaan kääntää pelit omaksi eduksi tasaisessa sarjassa.

Jukureiden alivoima on viimeisissä 10 ottelussa ollut liki 93-prosenttista. Ylivoimakin mikkeliläisryhmällä on toiminut koko kaudella noin 22 prosentin teholla, vaikka siinä vielä parannettavaakin on.

− Ei alivoima ole ollut koko kautenakaan ihan huonoa, mutta siinä oli muutamat pelit, jotka sitä prosenttia heikensivät. Ylivoimakin on tilastojen mukaan ollut ihan hyvällä tasolla, mutta vielä se ei ihan joka ilta hautaa peliä. Semmoiseen pitäisi päästä, että ottelussa erikoistilannemaalit olisivat aina yhden plussan puolella. Liiga on nykyään niin tasainen, että sillä tavoin olet hyvin lähellä voittaa ottelun, Hahl kertoi.

− Hyvän alivoiman taustalla on myös se, että meillä on aika hyvin roolitettu joukkue. Tietysti muutama pelaaja pelaa sekä ylivoimaa että alivoimaa, mutta meillä on selvästi ylivoimamiehet ja alivoimamiehet. Se jakaa henkistä sekä fyysistä kuormaa ja tekee jokaisen pelaajan tärkeäksi, että jokaisella on oma spesiaaliruutunsa.

Salonen korosti myös henkisen tilan tärkeyttä, kun tauon jälkeen palataan pelaamaan.

− On siellä sitten joitain pieniä pelillisiä juttujakin mihin voidaan iskeä, mutta henkinen tila on tärkein. Nyt kun lomalta palataan, niin täytyy pitää huoli, että ollaan valmiina heti kun kiekko tippuu jäähän. Se ei ole ikinä helppoa, kun tauolta palataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle