Saku Mäenalanen korostaa hyvän fiiliksen merkitystä: "Jääkiekko on itseluottamuspeli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saku Mäenalanen taistelemassa kiekosta Yhdysvallat-ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri
Saku Mäenalanen korosti onnistumisten merkitystä tiiviissä turnauksessa. Allaan hänellä on haastava kausi KHL:ssä.

Leijonat on nyt pelannut kolme ottelua MM-turnauksessa. Takana ovat voitot Yhdysvalloista ja Norjasta sekä tappio voittomaalikilpailussa Kazakstanille.

Uutteran Hannes Björnisen ketjun laituri Saku Mäenalanen sanoo, että jokainen hyvä vitja tarvitsee toimiakseen osaavan keskushyökkääjän. Myös kaikkien työnteko tuloksen eteen punnitaan.

− Saimme EHT-turnauksessa hyvän alun ja pystymme parantamaan vielä paljon − kuten pelien koventuessa pitääkin, Mäenalanen tietää.

Björnisen ja Marko Anttilan kanssa samassa kolmikossa pelaava hyökkääjä luonnehtii kollegoitaan kovaa töitä tekeviksi ja rennoiksi äijiksi. He myös ajattelevat pelistä samalla tavalla.

Seuratasolla Jokereissa Mäenalasella on allaan haastavampi kausi, kun 38 runkosarjaottelussa syntyi 12 tehopistettä. Pudotuspeleissä ei pisteitä tullut.

− Jääkiekko on itseluottamuspeli. Hyvällä fiiliksellä tapahtuu hyviä asioita ja tappiolla ollessa mukaan tulee pieni puristus. Pelien johtaminen vapauttaa tunnelmaa.

Leijonilla on allaan tiistailta voitto Norjasta ja torstaina on vastassa Italia. Joukkue suuntaa pian haastattelutuokion jälkeen palaveriin, jossa puidaan Norja-pelin anti.

− Kokosimme siinä hyvin rivimme ja paransimme erä erältä, sanoo Mäenalanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle