Saksan varakapteenilla Marcel Noebelsillä on yksinkertainen syy joukkueen menestykselle: "Uskominen omaan joukkueeseemme on oleellisinta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marcel Noebelsin mukaan Saksan huikea joukkuehenki kantaa maata pitkälle.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan toinen varakapteeni, hyökkääjä Marcel Noebels, oli tyytyväinen MM-turnauksen tähänastiseen antiin.

Saksan hyökkääjä Marcel Noebels kertoi Ranska-voiton jälkeen, että joukkue on ottanut oppia tämän vuoden MM-turnauksen käänteistä ja on siksi vahvistunut koko ajan.

– Näimme tänään, mitä kolmen pisteen ottaminen vaatii 60 minuutissa. Se oli todella kovaa, vauhdikasta ja kaikki kamppailut olivat tärkeitä. Löysimme kuitenkin avaimet voittoon.

Vaikka Saksa onkin lähtökohtaisesti Ranskaa huomattavasti suurempi jääkiekkomaa, antoi Ranska Saksalle tiukan vastuksen. Noebels antoi ranskalaisille täyden tunnustuksen.

– Tämä oli todella kova peli, kuten Ranska-pelit tuppaavat olemaan. Monesti ne ovat yhden maalin pelejä.

Saksa on erottunut edukseen MM-turnauksessa hyvällä joukkuepelillään ja sitoutumisellaan. Noebels kertoi, että joukkueen yhtenäisyys on mahtava asia.

– Uskominen omaan joukkueeseemme on oleellisinta ja hyvä joukkuekemia tulee seuraavana. Olemme oppineet, mitä voittaminen vaatii ja miten johdossa pelataan. Olemme pystyneet myös voittamaan hyviä joukkueita.

Joukkueen kiinteä ydinrunko kantaa pitkälle

Saksan kokoonpanoa katsottaessa pistää äkkiä silmään se, että joukkueen runkopelaajat säilyvät samoina vuodesta toiseen. Noebelsin mukaan tämä on rikkautta.

– Joukkueemme runko on pysynyt samana viime vuosina ja opimme koko ajan, mitä asioita siihen täytyy lisätä päävalmentaja Toni Söderholmin johdolla. Ne täyttävät sitten oman roolinsa hyvin.

Kuten aina, joukkueeseen kuin joukkueeseen mahtuu tietty johtavien pelaajien ydinryhmä, joka näyttää suuntaa muulle joukkueelle. Noebels jakaa heille kehuja.

– Johtavien pelaajiemme täytyy johtaa joukkoja, mutta niinhän se on aina. Nuoretkin pelaajamme ottavat roolia, he kamppailevat kovaa ja pelaavat joukkueelle.

Vaihtuvuuden pienuus auttaa myös oppimaan virheistä nopeammin.

– Mielestäni hyvä asia siinä, että sama runko pysyy yhdessä, on se, että pystymme oppimaan menneistä ja se on näkynyt tässäkin turnauksessa.

30-vuotias Noebels on kiekkoilija parhaassa iässään. Mies on edustanut Saksaa maajoukkuetasolla jo kauan ja hän toteaa, ettei kyllästy siihen koskaan.

– Olen ylpeä joukkueestamme. Kannan maajoukkuepaitaa aina ylpeydellä ja on kunnia olla MM-kisoissa. Yritän aina tehdä kaikkeni auttaakseni joukkuetta voittamaan. Kun pelaamme tällä lailla, joukkue lähentyy ja pyrimme viemään positiiviset asiat aina eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle