Saksan päävalmentaja Toni Söderholm oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen: "Jonain toisena päivänä olisimme voineet voittaa tämän ottelun"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksan penkillä ei päästy juhlimaan kovasta yrityksestä huolimatta.
Kuva © Samuli Huikuri
Saksa pisti Suomelle kampoihin toden teolla MM-välierässä. Se ei kuitenkaan riittänyt finaaliin asti, mutta päävalmentaja Toni Söderholm oli todella ylpeä joukkueestaan.

Päävalmentaja Toni Söderholm kehui Saksan peliesitystä Suomea vastaan. Monta asiaa meni suunnitellun mukaisesti, vaikka ne eivät voittoon riittäneetkään.

− Tässä pelissä tapahtui suuri määrä hyviä asioita. Seurasimme pelisuunnitelmaamme ja olimme ajatelleet peliämme. Sitten teimme muutamia virheitä, joita meidän ei olisi pitänyt tehdä. Ne eivät näytelleet valtavan suurta roolia ja pääsimme takaisin mukaan peliin. Meillä oli mahdollisuutemme.

Saksa hävisi myös alkulohkossa Suomelle samoin 1−2-lukemin. Söderholmin mukaan siitä oltiin otettu oppia.

− Pelasimme paremman ottelun kuin ensimmäisellä kerralla Suomea vastaan. Pelasimme mielestäni hyvin ja jonain toisena päivänä olisimme voineet voittaa tämän ottelun. Tänään ei ollut se päivä ja Suomi voitti ottelun.

− Sitä pitää kunnioittaa ja he ovat joukkue, joka pelaa hedelmällisen organisoidusti kuten mekin. Tulosta pitää kunnioittaa ja Suomea pitää onnitella, niin pelaajia kuin valmentajiakin. Toivottavasti huomenna on lisääkin suomalaisia, jotka saavat mitalin, hän totesi.

Saksan MM-turnaus on sujunut positiivisissa merkeissä ja maa oli vasta toista kertaa historiansa aikana MM-välierissä. Taistelun laatu miellytti myös Söderholmia.

− Kyllä tämä oli kokonaisuutena yksi parhaista peleistä. Meillä on sattunut tuollaisia pieniä yksittäisiä henkilökohtaisia virheitä joissain peleissä, mutta kyllä tämä varmasti oli meidän paras esityksemme.

− Pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan ja suurimmaksi osaksi pelasimme erittäin hyvin. Suomella oli toisessa erässä muutama pidempi vaihto, meillä oli vähän kaoottisia tilanteita omassa päässä, mutta sillä tavalla kauttaaltaan oli kyllä hieno esitys meidän joukkueeltamme.

Pronssiottelussa Saksa saa vastaansa USA:n. Motivaatiosta ei saksalaisten mitalitaisto jää ainakaan vajaaksi.

− Kyllä luulen, että motivaatio tulee aika paljon itsestään joukkueesta. Totta kai pitää kohdentaa ajattelua niihin asioihin, jotka liittyvät voittamiseen. Sitä me tietenkin saamme vielä tehdä huomenna tämän joukkueen kanssa.

− En ollut itse asiassa vielä kerennyt pukuhuoneeseen, kun ensimmäinen pelaaja siellä jo puhui siitä, että nyt täällä on mahdollisuus huomenna voittaa mitali. Nyt voidaan vähän aikaa olla pettyneitä, mutta sitten huomenna ollaan ylpeinä valmiina pelaamaan, Söderholm päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle