Saksan päävalmentaja Toni Söderholm hermostui tuomareihin: "Niiden, jotka ovat vastuussa, täytyy tietää säännöt"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leon Gawanke jäi Denis Malginin törkytaklauksen uhriksi – ei jäähyä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan päävalmentaja Toni Söderholmia sapetti Sveitsi-ottelun heikko tuomaritoiminta. Sama teema on jatkunut miehen mukaan läpi koko MM-turnauksen.

Saksa joutui kahteen kertaan ison tuomarivirheen uhriksi Sveitsi-pelissä tiistaina. Sekä Sveitsin Fabrice Herzog että Denis Malgin pääsivät kuin koira veräjästä törkytaklauksistaan, Herzog sentään sai kahden minuutin jäähyn.

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm oli raivoissaan tuomioista. Tilanteissa ei ollut miehen mukaan mitään epäselvää.

− Eivät ne olleet kyseenalaisia tilanteita. Ne olivat aivan selviä tilanteita, joissa jätettiin vihellykset viheltämättä ja kaikki tietävät sen, mies kommentoi tilanteita, joissa Saksan Samuel Soramies ja Leon Gawanke telottiin.

Myös Samuel Soramiehen naama koki kovia sveitsiläisten käsittelyssä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Söderholmia sapetti erityisesti se, että tuomarit eivät hänen mukaansa tunnu tuntevan sääntökirjaa kunnolla. Joukkueille sitä sen sijaan tuputetaan joka välissä.

− Sitä on tässä nyt turha marista, mutta joka vuosi meidät pakotetaan istumaan tuomarikoulutuksiin ja niistä ei ole mitään hyötyä. Se on aivan sama, tiedänkö minä säännöt vai en. Niiden, jotka ovat vastuussa, täytyy tietää säännöt ja reagoida niihin oikein, Söderholm totesi.

Saksan menettämät ylivoimat olisivat voineet kääntää pelin kulun hyvinkin toisenlaiseksi.

− Nyt näissä peleissä, joissa on isot panokset, esimerkiksi lohkovoitto, käy sillä lailla, että me pelaamme viisi minuuttia ylivoimalla. Hupskeikkaa emme pelaakaan, ja sitten sen aikana, kun meidän pitäisi olla ylivoimalla, saamme itse jäähyn ja toinen tekee maalin.

Söderholm manasi myös Saksan Moritz Müllerin toisessa erässä saamaa kaksiminuuttista, joka ajoittui Sveitsin Herzogin kaksiminuuttisen jälkeiseen aikaan. Jos Herzog olisi saanut viisiminuuttisen, Saksa olisi ollut tilanteessa ylivoimalla.

− Saamamme jäähy oli vielä täysin myyty. Ihan turhaa, ei näistä jaksa marista.

» Lähetä palautetta toimitukselle