Saksan päävalmentaja Toni Söderholm oli tyytyväinen Kanada-tappiosta huolimatta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toni Söderholm piiskasi joukkojaan eteenpäin MM-avausottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan päävalmentaja Toni Söderholm haastoi joukkueensa kanssa Kanadan tiukasti vanhassa rakkaassa kotihallissaan. Peli miellytti miestä, mutta toi myös tunteet pintaan.

Saksa pääsi haastamaan Kanadaa suurimman osan pelistä tiukasti. Loppulukemat 3–5 mairittelevat Kanadaa osittain ja Saksan päävalmentaja Toni Söderholm totesi pelin jälkeen samaa.

– Olimme ajoittain ihan hyvin pelissä kiinni. Niissä paikoissa, missä emme halunneet olla huonoja, teimme pari virhettä ja sitten vastustaja teki siitä pari maalia.

– Silloin kun pelin momentumia on hallussa, pitää olla tarkkana, että sitä ei anna pois. Ihan hyviä juttuja oli kyllä pelissä.

Kanada rankaisi omista huippupaikoistaan ankaralla kädellä ja se painoi Saksan repussa liikaa. Söderholm ylisti kanadalaisten tehokkuutta.

– Kanada teki niin kuin pitääkin. Tämä on kova turnaus ja täällä pitääkin olla se taso virheiden suhteen. Nyt ollaan kuitenkin huipulla ja pitää olla kaikissa yksityiskohdissa todella hyvä, jos haluaa voittaa.

Toisen erän kahdeksannella minuutilla Saksa pääsi jo maalin päähän. Joukkueen omat virheet kostautuivat kuitenkin.

– Toisen erän alku oli aika hyvä sillä lailla, että pääsimme painamaan. Sitten siinä tuli yksi pitkä vaihto, siitä tuli jäähy ja sitten takaisku.

Kumpikin joukkue pääsi rankaisemaan erikoistilanteesta kahdesti. Söderholm jäi kaipaamaan silti parempaa painetta tasakentällisin.

– Mekin saimme ylivoimaa ja käytimme sitä. Kyllä meidän viidellä viittä vastaan -pelissä pitää olla parempia, se on ihan selvä. Sillä niitä jäähyjä sitten aiheutetaan ja olisi pitänyt vielä enemmän pystyä aiheuttamaan.

– Kun saimme karvausta päälle, siinä oli ihan hyviä hetkiä. Vähän vaan kaikkeen lisää laatua.

Tiivis turnaus jatkuu kovilla peleillä

Saksa kohtaa seuraavaksi lauantaina Slovakian. Söderholm odottaa pelistä kovaa.

– Uskon, että siitä tulee intensiivinen peli. Olemme pelanneet kovia pelejä heitä vastaan. En katsonut heidän Ranska-peliään juurikaan, joten on vähän aikaista kommentoida heitä.

Myös lohkon muut maat, Ranska, Sveitsi, Tanska, Kazakstan ja Italia, saavat Söderholmilta kehuja. Viime MM-turnauksesta muuttunut kisapassisysteemi aiheuttaa kuitenkin omat haasteensa.

– Nyt pitää leikkiä enemmän kisapassileimoilla kuin Riikassa piti. Pitää miettiä kokonaiskuormaa ja kaikkea. On hienoa saada turnaus alkuun.

Saksa pelaa alkulohko-ottelunsa Helsingin jäähallissa, joka on Söderholmille rakas kotihalli kymmenen Liiga-kauden ajalta. Mies tunnustikin, että pelipaikalla on hänelle suuri merkitys.

– On tämä aika tunteikasta. Siitä on aika pitkä aika, kun olen ollut töissä tässä hallissa kunnolla. Tästä kannattaa minun nauttia niin paljon vain kuin pystyn. Tämä on ihan spesiaalitilanne. Harvoin tällaisia tilanteita tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle