Saksan maalivahtitilanne puolivälierään on auki: "Kyse ei ollut loukkaantumisesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nikita Quapp on yksi Saksan maalivahtivaihtoehdoista.
Kuva © Andy Devlin

Saksan maalivahti Nikita Quapp vaihdettiin pois joukkueensa maalilta alkulohkon päätösottelussa Ruotsia vastaan toisen erän jälkeen tilanteessa 1−3.

− Kyse ei ollut loukkaantumisesta. Sovimme valmentajien kanssa, että toimimme tässä tilanteessa nyt näin, Quapp selvittää maalivahtivaihdon syytä.

Nuori veskari on Saksan maalivahtikolmikosta ainut, jolla on NHL-varaus. Hän ei vielä maanantain ottelun jälkeen tiennyt, onko hän tositoimissa Nuoria Leijonia vastaan.

− Emme ole vielä päättäneet, että pelaanko. Asia selviää varmasti, kunhan puhun valmentajien kanssa.

Quappin tilalle Saksan tolppien väliin kolmanteen erään tuli Niklas Lunemann, joka pelasi turnauksen toistaiseksi ainoat minuuttinsa. Florian Bugl on pelannut Quappin tavoin kaksi ottelua.

Nuorukainen analysoi Saksan turnauksen sujuneen nousujohteisesti. Joukkue päätyi Yhdysvaltojen ja Ruotsin perään kolmannelle sijalle alkulohkossa. Sveitsi pääsi neljäntenä pudotuspeleihin.

− Lähtömme Yhdysvallat-peliin oli tosi hankala varsinkin ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen toinen erä oli paljon parempi. Olemme parantaneet peliämme koko ajan ja aiomme myös puolivälierissä pistää parasta pöytään.

Quapp torjui alkulohkossa kahdessa ottelussa ja hänen torjuntaprosenttinsa näyttää lukemaa 89,3. Päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on 4,80.

− Minulla on ollut hieman hankalaa ja olen päästänyt muutaman sellaisen maalin, joita ei olisi saanut päästää. Joukkue on kuitenkin innoissaan ja olemme valmiita puolivälierään, veskari vakuutti.

19-vuotias veräjänvartija on Carolina Hurricanesin varaus viime vuodelta. Samassa varaustilaisuudessa samaan seuraan päätyivät Nuorten Leijonien Aleksi Heimosalmi ja Ville Koivunen.

− En oikeastaan tunne heitä. Olin kuukausi sitten seuran leirillä, mutta suomalaispelaajat eivät olleet siellä.

Saksa lähtee Nuoria Leijonia vastaan altavastaajana puolivälierään.

− Suomi on tasapainoinen joukkue ja sillä on neljä hyvää ketjua. He luistelevat kovaa, joten meidän on oltava hereillä alusta lähtien, Quapp päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle