Saksan kaatanut Kazakstan taistelee vimmatusti puolivälieräpaikasta − "Tarvittaessa heittäydymme jokaisen kiekon tielle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kazakstanilla on ollut aihetta juhlaan.
Kuva © Samuli Huikuri
Kazakstan järjesti keskiviikkona kisojen seuraavan yllätyksensä, kun se yllätti Saksan iltapäiväottelussa. Voitto nosti maan ainakin hetkellisesti B-lohkossa puolivälieriin oikeuttavalle paikalle.

Kazakstan järjesti jo kisojen toisen superyllätyksensä, kun se voitti Saksan numeroin 3−2. Voittomaali syntyi Pavel Akolzinin lavasta kolmannessa erässä. Varsinaisen peliajan voitto oli Kazakstanin ensimmäinen sitten vuoden 2005, jos huomioon ei oteta karsintaotteluita.

− Jokainen meidän pelaajamme on tullut tänne voittamaan. Tänään pelasimme puolitoista erää hyvin. Tunsin syyllisyyttä toisessa erässä ottamastani jäähystä, jonka aikana Saksa pääsi johtoon, Akolzin kertasi ottelun jälkeen.

Hyökkääjä totesi, ettei uskaltanut edes katsoa, kun hänen joukkuekaverinsa Roman Startšenko asettui ampumaan rangaistuslaukausta kolmannen erän alussa. Tuloksena oli 2−2-tasoitus.

Kazakstanin pelaajien puheissa toistuu sana кейіпкер, character − suomeksi luonteenlaatu. Sen hyökkääjä Artjom Likhotnikov naulaa joukkueen tärkeimmäksi asiaksi.

− Kaikki tekevät työtä joukkueen eteen ja tarvittaessa heittäydymme jokaisen kiekon tielle. Yhtenäisyys on meille isossa arvossa, MM-kisojen ensikertalainen kertoi.

Tavoitteena puolivälieräpaikka

Sekä Akolzin että Likhotnikov lyövät pöytään joukkueen tavoitteen: Kazakstan haluaa pelata puolivälierissä.

− Pelimme nopeus on hyvä ja toteutamme sitä suunnitelmaa, jonka päävalmentaja Juri Mikhailis on meille laatinut, Likhotnikov avasi.

Myös Akolzin yhtyy joukkuekaverinsa sanomaan ja lisää:

− Kaikilla pelaajilla on luonteenlujuutta ja autamme toisiamme. Emme koskaan poistu pelin jälkeen pukukopista ilman jääpusseja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle