Saksan joukkue onnistui käsittelemään viivästyksen − "Peli alkaa sellaisessa tilanteessa yllättäen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Moritz Müllerin ja muiden saksalaisten puolustuspeli toimi Tanskaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan ja Tanskan välinen ottelu alkoi yli puolitoista tuntia myöhässä Helsingin jäähallissa olleen palohälytyksen takia. Saksa osasi käsitellä viivästyksen paremmin ja nappasi puolustusvoittoisessa kamppailussa 1−0-voiton.

Saksan kapteeni Moritz Müller ei pitänyt tapausta yleisenä, ja kertoi yleisesti, mitä joukkueen ajatuksissa oli.

− Se oli hieman epätavallista. Olimme lämmitelleet hyvin ja valmiina menemään jäälle, kun viivästys iski. Ja siinä vaiheessa ei ollut tietoa, kuinka kauan pitää odottaa.

Ottelun alku ei siten ollut helppo Müllerille tai muillekaan saksalaisille.

− Sellaisessa tilanteessa peli alkaa vähän yllättäen, joten se on erikoinen tilanne. Näen, että käsittelimme asian kuitenkin hyvin, Saksan kapteeni arvioi.

− Ennen turnausta keskustelimme asioista ja siitä, mihin voi vaikuttaa ja mihin ei. Tämä tilanne oli sellainen, joka ei ollut meidän käsissäme, mutta meidän keskittyminen pysyi oikeissa asioissa ja hyvä niin, Müller iloitsi.

Ottelu eteni varsin rauhallisissa ja puolustusvoittoisissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä lauottiin yhteensä vain yhdeksän kertaa kohti maalia. Koko ottelun laukausmäärä oli 31 (Tanska 18, Saksa 13), mikä on jääkiekon MM-historian kolmanneksi pienin laukaisumäärä.

− Varmasti molemmilla joukkueilla kesti aikansa löytää pelirytmi alun jälkeen. Peli oli hyvin taktinen ja molemmat joukkueet ajattelivat ensin puolustuspeliä. Sen takia laukauksia ei pelissä ollut kovinkaan paljon.

Kun vielä joukkueidensa viimeiset lukot onnistuivat, mikään yllätys ei ollut, että maaleja nähtiin vain yksi. Sen teki Saksan Marc Michaelis toisessa erässä ylivoimalla.

− Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin. [Philipp] Grubauer oli loistava ja antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Saksan turnaus jatkuu jo perjantaina. Vastus on ennakkoon ottaen helpompi kuin torstain pelissä.

− Nyt pitää keskittyä seuraavaan peliin Italiaa vastaan. Täytyy ottaa lisää pisteitä ja ottaa askeleita lähemmäs puolivälieriä.

» Lähetä palautetta toimitukselle