Saksan NHL-veskari nauttii voitosta suomalaisvalmennuksen kera

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Philipp Grubauer torjui Suomea vastaan 39 kertaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Saksan yksi voiton avaimista oli paluun torjuntatöihin tehnyt Philipp Grubauer. Colorado Avalanchen maalivahti on nauttinut kauden mittaan suomalaisesta valmennustyöstä.

− Tuntui hyvältä pelata taas. Iso voitto meille tänään ja meidän täytyy pystyä jatkamaan tällä asenteella seuraavaan otteluun. Suomi on yksi lajin kärkimaista, joten voitto maistuu hyvälle, Philipp Grubauer tiivisti ottelun.

Toni Söderholmin lisäksi saksalaisveskari Grubauer siirtyi kuluneelle kaudelle Colorado Avalanchen riveihin, jossa valmentaja odotti Jussi Parkkila. Kummastakaan luotsista Grubauerilla ei ollut negatiivista sanottavaa.

− Se on aika upeaa, että on kummassakin joukkueessa suomalaisosaamista. Jussi on huipputyyppi ja hän on opettanut minulle tällä kaudella paljon. Olen iloinen, että saan työskennellä hänen kanssaan. Toni puolestaan on uskomaton. Hän varmisti peluutuksemme oikein alkulohkossa ja tekee niin jatkossakin,

− Hän myös valmistaa meidät ennen otteluita oikealla tavalla, Grubauer kehui maajoukkueen pääkäskyttäjää.

Kun Grubauerilta udeltiin, oliko Söderholmilla neuvoja Suomen kaatamiseen, veräjänvartija vastasi leveästi hymyillen.

− En minä niitä aio sanoa. Hänellä se tieto on.

Ottelu Leijonia vastaan oli Grubauerin toinen ottelu MM-kisoissa. Kuluneella kaudella NHL:ssä Grubauer torjui 37 runkosarjaottelun lisäksi 12 pudotuspelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle