Saksan Münzenberger jakaa sisäpiiritietoutta joukkueelleen ennen Suomen kohtaamista: "Ne eivät oikein sovi julkisesti kerrottavaksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Münzenberger on joukkueensa johtava puolustaja.
Kuva © Andy Devlin
Saksalaispuolustaja Luca Münzenberger odottaa jo innolla Suomen kohtaamista. Nuorten Leijonien joukkueesta häneltä löytyy omien sanojensa mukaan sisäpiiritietoa.

Saksan kapteeni Luca Münzenberger on alle 20-vuotiaiden MM-kisojen aikana päässyt pelaamaan tulevan joukkueensa kotihallissa. Edmonton Oilersin vuoden 2021 varaus on nauttinut kaupungissa pelaamisesta.

− Saksalaisena pelaajana minulla on suuri kunnia saada pelata täällä. Etenkin, kun maanmieheni Leon Draisaitl pelaa myös täällä. Kaikki areenan tarjoamat mukavuudet ovat hienoja ja kaukalo on loistava.

Saksalaiset pelasivat maanantai-iltana B-lohkon päätöskamppailussa Ruotsia vastaan. Ottelu päätyi Ruotsin 4−2 voittoon, mikä tarkoitti samalla Saksan sijoittumista lohkonsa kolmanneksi ja Ruotsin toiseksi. Münzenberger kertasi lyhyesti ottelun ja pohti samalla, miten Saksan ei tulisi pelata turnauksessa.

− Kokonaisuudessaan pelasimme ihan hyvän ottelun Ruotsia vastaan. Meillä oli pieniä virheitä siellä täällä, kuten liiallinen puolustusasemissa pelaaminen ja turhat jäähyilyt. Emme voi tehdä noita asioita isompia maita vastaan, koska he osaavat käyttää nuo paikat hyväkseen.

Kapteenin viittaa kantavalla düsseldorfilaisella on tietty tyyli, millä hän aikoo johtaa joukkonsa tulevaan puolivälierään.

− Yritän olla puhumatta liikaa joukkueelleni ja annan joukkueen olla sellainen kuin se on. Jos jotakin tarvitsee sanoa, avaan kyllä suuni. Muutoin keskityn näyttämään esimerkkiä jäällä.

Keskiviikon puolivälierässä Saksa saa vastustajakseen Suomen. Münzenberger kertoi omaavansa sisäpiiritietoutta joukkueesta, sillä hän pelaa Vermontin yliopiston Catamounts-joukkueessa yhdessä Joel Määtän kanssa. Tiedossa olevia vinkkejä tulevaan kamppailuun ei tietenkään lähdetty paljastamaan medialle, mutta odotukset peliin olivat kovat.

− Se tulee olemaan rankka ottelu. Suomalaiset tulevat olemaan vahvoja. He ovat hyvä joukkue. He pelasivat todella hyvin Kanadaa vastaan, vaikka hävisivätkin ottelun.

− Heillä on loistavia hyökkääjiä, kuten Aatu Räty ja tietenkin Määttä.

Onko sinulla tarjota jotain hauskoja tarinoita Määtästä, joita suomalaiset eivät välttämättä tiedä?

− On minulla jotain, mutta ne eivät oikein sovi julkisesti kerrottavaksi, Münzenberger naurahti.

Suomi ja Saksa kohtaavat keskiviikkona klo 19 Suomen aikaan puolivälieräottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle